Цацаров доволен от присъдата на Иванчева! Вижте още за какво се радва!

България отблизо

Главният прокурор Сотир Цацаров изрази респект към съдиите от Специализирания наказателен съд, присъдили 20 г. затвор на първа инстанция за искане на подкуп в особено големи размери от бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева.

Заместничката ѝ Биляна Петрова получи 15 г., а Петко Дюлгеров – 12 г. лишаване от свобода. Цацаров изрази уважението си към съда, че не се е поддал на цялата кампания срещу магистратите. Той прогнозира, че на втора инстанция присъдата ще бъде потвърдена. ,,Смятам, че присъдата ще издържи и пред ВКС. Знам, че на много хора в момента им е много тъжно, но справедливостта възтържествува“, заяви пред журналисти във Велико Търново главният прокурор. ,,Това издава безсилие и злоба, но това е положението“, допълни той.

Относно проверката на прокуратурата срещу началника на КПКОНПИ Пламен Георгиев главният прокурор обясни, че в Деня на Конституцията няма желание да коментира темата, защото не подхожда. Помолен да коментира поведение на Лозан Панов, Сотир Цацаров сподели, че днес е твърде хубав ден, за да обсъжда Панов.

Главният прокурор отказа и да обясни защо няма досега нито един осъден политик, какво се случва с Дянков и Трайчев, защо България ще изплаща осъдителните присъди по шестте дела срещу Цветанов в Страсбург и глобите, които са му наложени, нито пък „Апартаментгейт“.

Важното е, че бе осъдена Иванчева и той е доволен!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *