Кръв и импотентност заливат България! /КОМЕНТАРЪТ, КОЙТО ВЗРИВИ ФЕЙСБУК/

България отблизо

България е залята с кръв!

Не, не става дума за вече ежедневните убийства. С тях вече свикнахме.

Става дума за една псевдокултура, която ни залива от телевизионния екран.

Едва ли има държава в света, в чиято новогодишна програма да са се излъчвали нон стоп екшъни. И то не какви да е, а с много кръв и трупове.

Решихме, че телевизиите ни не са искали да се охарчват празнично и са разчитали зрителите да са пияни и да не виждат какво става по екрана.

Но всичко това продължава и до днес.  Няма канал, по който да не се излъчва или някоя сапунка, или сериал, в който главният герой, въоръжен до зъби да стреля наред и да простира труп след труп. Даже за приличие е сложен надпис 12 плюс, тоест да не го гледат деца.

Ама той се пуска в 20 часа и родителите какво да направят? Да сложат превръзки на очите на децата си ли?

Защо е това насилие по телевизионния екран? На кого доставя удоволствие, освен на маниаците?

На какво ни учи? Че не с ум, а с юмруци и куршуми трябва да се борим с хипотетичното зло /някой наркобарон, или шпионин/. А след това да се метнем в леглото на първата хубавица, за да охлабим напрежението.

Накрая масовият зрител започва да се чуди кое е по-добре. Да гледа родни псевдовипове, как се бият и скубят на екрана, или как поредният мачо души жертвите си с канап, стреля в тях и се лее кръв като Ниагарския водопад!

А е толкова просто.

Имаме толкова много хубави български филми! Не може ли поне една вечер да се пускат? Да е българска вечер. Все пак не сме американски щат, а суверенна страна, все още наречена България!

Имаме толкова известни певци!

Какво пречи всяка събота, или неделя да се пуска един час българска музика? Не чалга, разбира се. Чалгата си има собствена телевизия!

Имаме театри. При добра договорка, може да се пусне пиеса, защото не всеки има възможност да отиде до София и да я гледа.

Имаме детски формации, имаме гимнастици, малки танцьори, малки певци, защо не им се даде възможност за изява? Те ще пеят и танцуват безплатно, само и само да се видят по телевизията. А гледката наистина ще е красива и ще събере много зрители.

Защо не се използва това? Културният потенциал на държавата?

Може би защото това ще ни върне към българщината.

А целта в момента е друга.

Да се промият мозъците на хората, да им се поднасят малки булки и Ферхундета, с Рамбовци и екранни мутрогерои, за да се заличи всичко българско и родно.

И да станем част от глобалния консуматорски свят, в който единствената ценност са парите, а единствената цел да си живуркаме, без да се интересуваме от нищо.

Пък политиците ни са импотентни да променят нещата.

Или просто изпълняват заповеди, за да ни превърнат в гладкомозъчно и немислещо стадо.

Жалко за България!

Автор Станислава Славова,  istinata.net

 

Tagged

7 thoughts on “Кръв и импотентност заливат България! /КОМЕНТАРЪТ, КОЙТО ВЗРИВИ ФЕЙСБУК/

  1. Преобладават простаците! Те са навсякъде! Средата (политическата система) дава големи възможности за негативни явления! Освен това има голяма разлика между българин и австриец например!

  2. Много актуална тема. За съжаление даже когато Стефан Данаилов беше мин. на културата нещата бяха същите, защото са част от планът на Ран-Ът. Страшно е положението , духовен геноцид в пулен размах! Да не говорим за модерните чуждици, използване в националният ефир, рекламите …Понеже няма българофили в правителствата последните 30 години , културната и нравствена разруха е пълна! Даже „въглеродният двуокис“ вече е “ въглероден диоксид“! Простотията расте по хората, не по дърветата1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *