Лавров попари Запада и каза как ще завърши опитът за унищожаване на Русия!

Свят

Западът, начело със САЩ, продължава да води хибридна война срещу Русия и в стремежа си да унищожи страната увеличава доставките на оръжия и предоставя разузнавателна информация на режима в Киев. Тези усилия, обаче, ще претърпят пълно фиаско.

 

Това заяви във вторник министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в обръщението си към пленарното заседание на 24-ия Световен руски народен събор, съобщават руски медии.

„Западняците използват престъпния русофобски режим на украинския президент Володимир Зеленски като един от лостовете за сдържане на страната ни. Виждаме как Вашингтон и неговите съюзници от НАТО увеличават доставките на смъртоносни оръжия за украинските неонацисти, споделят с тях разузнавателни данни, вербуват чуждестранни наемници за изпращане в Украйна. Всичко това по един или друг начин ги прави участници в конфликта“, заяви още Лавров.

„Враговете не крият особено целите си: да разрушат руската икономика, да подкопаят вътрешната политическа стабилност, да ни победят на бойното поле и в крайна сметка значително да отслабят или дори да унищожат нашата вековна национална държавност“, каза Лавров.

Според него това обяснява факта, че днес „на Запад цари култура на отмяна по отношение на Русия“.

„Всички ограничения за каквито и да било действия срещу нас са премахнати. Логиката е, че ако мразиш многонационалния руски народ, значи ти е позволено всичко“, обясни Лавров.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *