Лена Бориславова: Всички политици крадат, само ние не

България отблизо
Ние не просто нямаме правителство, но победителят на изборите дори няма план за действие и излизане от кризите. Това пише във Facebook бившият шеф на кабинета ”Кирил Петков” Лена Бориславова.

Вижте още какво пише тя:

 

50 дни след изборите резултатът от работата на Народното събрание е изборът на главния Мултак на републиката за председател на НС и тотален ремонт и изтърбушване на Изборния кодекс в тъмните доби на нощта. Докато повечето български граждани спят.

Има ли надежда?

ПП и ДБ със 73 депутата предлагат да “сложат главата в торбата“ и да опитат да сформират правителство, ако получат втория мандат. Предлагат и конкретни приоритетни национални задачи, за които да работи това правителство – влизане в Шенген и Еврозоната, социален пакет за най-нуждаещите се, пакет за българския бизнес и по-малко административни тежести, пакет за административно обслужване на гражданите.

Поставят и въпрос към мнозинството в Народното събрание: готови ли сте да работим за тези национални задачи? Искате ли наистина да дадем надежда за бъдещето и за утрешния ден на българските граждани?

Четвъртък, 24.11.2022 – Отговорът: не, не сме съгласни да работим за тези задачи. Ще си гласуваме #ремонтНаРемонта на Изборния кодекс преди всичко. Искаме да се върнем към времената, в които 15% от гласовете на българските избиратели бяха умишлено анулирани.

А Данчо Ментата е напуснал своя зелен стол на златен фон и се е покачил на най-високата трибуна. Заседанието тече.

Има ли надежда?

В залата има 73-ма народни представители, които няма да се предадат и ще отстояват правото на българите да дават гласа си за това, в което вярват и за което мечтаят. А не да бъдат ограбени и окрадени.

 

Мечтата не са в доковете ни да висят икони в златни обкови на позлатена стена, не са за пачки и кюлчета, не е сарай на незаконен кей…

 

Мечтата е за простички неща: да живееш спокойно и достойно в страната, която наричаш родина; да получаваш нормална заплата, която да позволява да отидеш на хубава семейна почивка два пъти в година, да отидеш на ресторант, да видиш и опиташ нещо ново; детето ти да получи добро образование, за да има добър старт в живота; да развиеш своя бизнес идея, без да ти пречи държавата; да си щастлив.

 

Малцина вярват, че има бъдеще, в което политиците не крадат от хората; бъдеще, в което има място за мечти. Наричат ги “наивници“.

Хубаво е, че има “наивници“, защото това означава, че има надежда.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *