Лидерът на Възраждане разкри какво е направил веднага след съвета при президента!

България отблизо

Днес сутринта си правих тест и да кажа, че е закупен от аптека. Като приключим тук, ще си направя и тест от лаборатория. Не разбирам защо трябва да бъдат карантинирани и другите. Трябва да питаме Цънцарова, защото разполага с всичките ни данни.

 

Това каза пред Нова телевизия Костадин Костадинов, който е сред контактните лица със заразения с коронавирус шеф на парламента Никола Минчев.

„Самият Минчев беше изключително коректен и през цялото време беше с маска. Аз разбира се, че не бях с маска“, каза още лидерът на „Възраждане“.

„Ако РЗИ ми наложи карантина, ще я спазвам, защото са такива глупавите правила. Само не разбирам, при положение че съм отрицателен, на какво основание ще ме държат в карантина. На базата на кой точно закон се карантинират здрави хора“, попита той.

Костадинов показа теста, който си е направил по-рано тази сутрин.

„Наш депутат се разболя от ковид и беше ходил в парламента. Цялото Народно събрание ли ще карантинираме“, пита още Костадинов.

Той обясни и за ваксинираните народни представители от „Възраждане“.

„Ние сме заявявали много пъти, че ваксинацията не трябва да бъде задължителна. Аз никога не бих се ваксинирал, но ако някой покрай мен иска да го направи, няма да го спра. Както искате да ме карате да се ваксинирам, така искам аз да карам другите да не се ваксинират.

Аз не съм водач на секта, религиозен лидер или гуру. Говоря това, което съм чел в доклади на специалисти. Всеки нормален и разумен човек може да вземе информиран избор за себе си. На протеста ще дойдат хора, които са ваксинирани по принуда, както и такива, които са преболедували.

Насажда се политика на разделение. Аз нямам нищо против хората, които са решили да се ваксинират. Репортажът на bTV беше изключително манипулиран. Това е демократична държава“, обясни Костадинов.

„Никога не съм питал хората дали са ваксинирани. Не смятам да навлизам в личното пространство на другите и така възпитавам децата си. Ако не беше тази кражба на лични данни, нямаше и да разбера. Ако смятат, че да си сложат ваксина е добре за тях, аз съм окей, но аз не искам. За мен е безсмислено и безполезно“, допълни той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *