Лорер заплака за Радев. Сам си уронва имиджа, защото е дребнав. Българите не му вярват

България отблизо
„За мен е дребнаво заяждане на президента в Бюджет 2024. Президентът се държи като политически лидер с правителство в сянка“, коментира Даниел Лорер от ПП-ДБ. Президентът ще урони имиджа си, ако наложи вето на Бюджет 2024, допълни той по темата.

Ако си вземем парите от „Газпром“, може и да нямаме дефицит догодина, смята Даниел Лорер.

 

Управлението в момента между ПП, ДБ и ГЕРБ е консенсусно, донякъде и ДПС, които също се включват активно в дискусиите за бюджета. Няма как министърът на финансите, колкото и да иска, да си направи бюджет, който му харесва само на него. Това са разговорите в една коалиция, така е било и така ще продължи да бъде, посочи той.

 

Това е коалиция без коалиционно споразумение и причината да нямаме такова също е ясна – ние имаме съгласие по някои средносрочни цели, които искаме да постигнем за България, свободно придвижване в Шенген, свободно движение на капитали в Еврозона, правосъдна реформа. Но ние имаме огромни различия в това как трябва да се управлява България. Моделът ГЕРБ не ни харесва, ние сме в парламента, за да го разградим и затова още нямаме коалиционно споразумение. Ще имаме ли някой ден, не мога да ви кажа отсега, обясни Лорер.

 

Нормално е около един Бюджет да има разногласия. Това е европейски бюджет – 3% ръст и 3% дефицит. Оттам имаме заложени увеличени разходи за образование и здравеопазване, каза още  пред bTV   Лорер от ПП-ДБ по повод Бюджет 2024, който вчера мина на Комисията по бюджет и финанси.

 

„Бюджет 2024 е насочен към най-слабите и с повече възможност за инвестиции към икономиката“, каза още той.

 

„Данъците остават същите, а минималната заплата ще се вдигне“, заяви депутатът от ПП-ДБ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *