Лавров: Западните страни искат да ни изиграят един и същи номер два пъти! Е, няма да стане!

Свят

Западните страни искат да ни изиграят един и същи номер два пъти. Мъчат се да замразят по хитър начин войната в Украйна, и както стана с Минските споразумения, да спечелят време, за да я въоръжат отново. Е, този път няма да стане.

Това се разбра от думите на руския външен министър Сергей Лавров на форума „Примаковски четения“, пише световни медии.

„Русия няма и не може да има никакви агресивни планове, никакви завоевателни амбиции. Русия няма да затвори вратите за добронамерените играчи на историческия Запад“ е коментирал Лавров.

Според него „Европа подкопа репутацията си много. Може би все още не напълно“, но Москва ще „помисли десет пъти“, доколко възможните предложения за възстановяване на отношенията, отговарят на нейните интереси“.

„Сега Русия трябва да мисли не за възстановяване на отношенията с Европа, а за това как да не зависи от действията на европейските политици, които са повлияни от САЩ“, е допълнил Лавров.

Антируските санкции няма да изчезнат след края на конфликта в Украйна, според руския дипломат: „трябва да направим всичко сами, за да няма нова прищявка, когато и ако искат пак да ни атакуват със санкции, за да не страдаме от това.“

„Западните страни искат да спрат украинския конфликт, но не и да го прекратят. Те искат да го прекратят тайно, да го замразят по хитър начин, да спечелят време, както беше в случая с Минските споразумения, за да въоръжат отново нацисткия режим в Киев и да продължат своята агресия- хибридна, нехибридна  срещу Русия“, е коментирал Лавров.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *