Лорер: Това правителство го има след големи родилни мъки и няма да го дадем!

България отблизо
„Ние се противопоставяме срещу полицейския произвол срещу хора, които не представляват опасност“. Това коментира Даниел Лорер (ПП-ДБ), заместник–председател на парламентарната Комисия по външна политика и член на Комисияta по икономическа политика и иновации.

Думите му дойдоха по повод искането на ПП-ДБ за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов.

 

Той коментира, че вината на вътрешния министър за случващото се с обществения ред относно последиците от протеста на футболните фенове е било липсата на реакция. По думите му министърът реагира едва когато те са поискали от него да реагира. „Това е страшното“, каза Лорер.

 

„Задачата на всеки един управленец е да е на терен веднага. Министърът е длъжен да задава политиката и начинът, по който тя се осъществява“, категоричен бе той.

 

Точно в деня на протеста министърът е бил на кино.

 

По-късно той обясни, че бил там в работно качество – МВР консултира нов филм за телефонни измами.

 

Министър Стоянов очевидно не е министър на Продължава промяната, посочи Лорер.

 

„Нашата позиция е принципна – „да“ на реда, „не“ на произвола“, посочи той.

 

„Исканата оставка на Калин Стоянов не е оценка на неговата цялостна работа, МВР се справя добре с миграцията например, завишиха патрулите по границата, това е ключов приоритет на България за Шенген“, уточни Даниел Лорер.

 

„Това правителство беше родено в родилни мъки с огромен компромис. Много от министрите не са наши партийни членове. Премиерът Николай Денков зададе правилният тон тук – да на реда, не на произвола“, категоричен бе той.

 

Бих определил управленнието като динамично равновесие, каза Лорер.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *