Луд скандал в парламента! Вижте заради чие изказване искат да дезинфекцират трибуната!

България отблизо

От БСП призоваха да се дезинфекцира трибуната след изказването на Спас Гърневски. Това призова народният представител от ПГ на „БСП за България“ Александър Симов по време на дебата.

Симов се опита да рецитира стихотворение на Гърневски, но бе прекъснат от председателя на парламента Цвета Караянчева.

„Когато от тази трибуна говорят комунистическите трубадури, хората, които са продавали таланта си на идеи, които толкова много мразят, трябва да дезинфекцираме трибуната след това“, зави още Симов. „Мога и да се самонакажа, но най-напред искам да накажете председателя на БСП, която от тази трибуна нарече това мнозинство – убийци“. Това заяви от своя страна народният представител от ГЕРБ Спас Гърневски от парламентарната трибуна след като бе наказан със забележка.

„Ще приема наказание, всяко, дори мога да се самонакажа, но най-напред искам да накажете председателката на БСП, която от тази трибуна нарече това мнозинство – убийци. Да бъде наказана, тогава ще наказвате нас. Да накажете онези 17 души, начело със Свиленски, който скача тук, които бяха обградили тази трибуна и искаха да свалят председателя“, каза още Гърневски.

Председателят на парламента Цвета Караянчева му отвърна, че това е вече политическа декларация. Гърневски добави, че не може тя да е за един майка, а за други мащеха.

По-рано Караянчева наказа със забележка депутатите Спас Гърневски и Стоян Мирчев. Това се случи след безредици в пленарна след изказване на Спас Гърневски от трибуната по време на дебата по президентското вето върху Закона за действията по време на извънредно положение.

Той започна темата за комунизма и това предизвика недоволството на левицата. Около трибуната се бяха събрали депутати от БСП, квестори.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *