Спас Гърневски изплака: Аз съм една от жертвите на комунизма! Вижте какво му отговориха!

България отблизо

В остър спор влязоха депутати от ГЕРБ и БСП в началото на днешното пленарно заседание. Поводът – утрешният 1 февруари, ден за отбелязване на паметта на жертвите на комунистическия режим, пише Дарик.

„На 1 февруари се навършват 75 години от Народния съд, действал в Царство България от декември 1944 г. до април 1945 г. Той е играл ролята на фактически орган на левия революционен терор, в абсолютно противоречие на Търновската конституция. Основната цел е била ликвидирането на евентуалните политически противници на режима, установен след окупацията на България от Червената армия“, заяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

 

В декларация от името на парламентарната група той обвини бившата комунистическа номенклатура, че с управлението са превърнали най-стабилната страна на Балканите в довоенна Европа до фактически фалит. „Банкрутът бе официално обявен от комунистическия премиер Андрей Луканов през 1990 г. с мораториума, наложен върху външния дълг на страната“, отбеляза още той. „Далеч преди това обаче, партията майка – БКП, е взела мерки да ограби държавните авоари чрез външнотърговските дружества, в което опит има и днешния председател на БСП, да се пребоядиса, да разграби спестяванията на народа чрез банковите фалити“, продължи с критиките си депутатът.

Според него критиките на левицата към днешното управление са безпочвени, тъй като държавата е стабилна, а в хазната има „пари за черни дни“. „Ех, да може да ги докопате, пък много важно дали след това ще хванете белия автобус., когато, както винаги, ви гонят от управлението с камъни. Когато, другари и другарки, вече 30 години разигравате ролята на пречистени херувими и ангели бели, знайте, че нито един от греховете ви не е забравен“, обърна се той към депутатите от БСП в залата.

 

Отговорът на левицата не закъсня. „Респект към поетичното въображение на г-н Гърневски. За мен винаги е странно как антикомунистически есета може да чете човек, който е писал стихотворения във възхвала на комунизма“, контраатакува Александър Симов.

Според него Спас Гърневски е просто един „пролетарски поет“, а описваната от него картина на „просперитет и възход“ не е реална.  „Две правителства на Бойко Борисов падат, заради улични протести. И трето правителство е на път да падне, защото България е по улиците“, смята той. „Всяка жертва на политически режим в България заслужава нашето уважение. Ние изказваме своя поклон пред всички загинали от политическо насилие. Крайно време е обаче да спрем да ровим в костите на тези хора, за да трупаме политически дивиденти“, призова Александър Симов.

Tagged

2 thoughts on “Спас Гърневски изплака: Аз съм една от жертвите на комунизма! Вижте какво му отговориха!

  1. Не знайно защо изкривено се интерпретира Народният съд като терористичен инструмент на левицата след като е под наблюдението на Съюзническата комисия ,съставена от Съветски американски и английски военни и юристи ?Решение за наказване на виновните за войната,техни подръжници и облагодетелствани от нея ,колоборационисти и др.подобни е взето на Ялтенската конференция и е в сила в Франция, Белгия ,Холандия,Дания,Норвегия ,Италия !!! Във Франция и Норвегия даже проститутките са пострадали и интернирани съгласно тези решения,а не само отявлени помощници на нацизма и фашизма

  2. Спас Гърневски е сменил 6 партии, но първата му е БКП. Той непрекъснато пишеше стихове във възхвала на БКП.
    В Интернет е пълно с тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *