Атанас Атанасов: Без ДБ България нямаше да бъде същата!

България отблизо
Местните избори ще изострят политическата конфронтация, но това не трябва се отразява на качеството на законодателния процес, заяви от трибуната на Народното събрание ген. Атанас Атанасов, съпредседател на “Демократична България”.

“През последните три години България преживя втората си най-продължителна политическа криза от началото на демократичните промени. Тя буквално заплашваше да прерасне в упадък на институционалната на система и да компрометира самия демократичен процес. Това беше преодоляно с осъзнато общо усилие и така беше създаден кабинетът „Денков – Габриел”. Като принципно напрегнат компромис, чиято цел не беше да се преодолеят различията между основните политически сили, а да се създаде възможност за възстановяване на парламентарната република въпреки различията между нас”, посочи той.

 

“В началото на новата пленарна сесия да припомня, че българските граждани са ни гласували доверие и са ни изпратили във висшия орган на държавна власт – да решаваме техните проблеми и да създадем условия на живот, които да ги поставят наравно с останалите граждани от страните от ЕС. А не да изпитват затруднения да си платят битовите сметки, дървата за огрев и стоките от малката потребителска кошница. Нека да бъдем на висотата на отговорността, която ни е гласувана от българските граждани”, призова Атанасов.

Tagged

2 thoughts on “Атанас Атанасов: Без ДБ България нямаше да бъде същата!

  1. Този беше казал на Хр. Иванов: Давай да направим някакво правителство, защото искам есента да се пенсионирам като народен представител. Тази сган толкова мислят за народа. ДеБили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *