„Лукойл“ сдъвка Пеевски и Добрев: Твърденията ви са неверни!

България отблизо

„Лукойл Нефтохим Бургас“ изнася нефтопродукти, произведени от руски суров нефт, като спазва стриктно рамките на установените квоти и ограничения.

Това се казва в позиция на компанията по повод информацията за сезиране на прокуратурата от страна на двама народни представители.

В нея се казва още, че всяка партида продукти се изнася под контрола и след предварителното одобрение на Агенция „Митници“.

„Лукойл Нефтохим Бургас“ ще окаже всякакво съдействие за провеждане на професионално и безпристрастно разследване, защото то ще опровергае всички неверни твърдения срещу Дружеството.

Припомняме, че депутатите Делян Пеевски от ДПС и Делян Добрев от ГЕРБ са сезирали прокуратурата, по сигнали на НПО-та, за незаконен износ на руски петролни продукти от „Лукойл“ България.

Припомняме още, че никой не може да изнася в чужбина тонове гориво без то да мине граничен и митнически контрол. А за да пуснат българските власти горивото, изнасяно от „Лукойл“, значи такъв износ е бил разрешен или е бил в рамките на разрешеното.

Припомняме още, че президентът Радев предупреди, че атаките срещу „Лукойл“ и руския нефт може да предизвикат недостиг на горива в България и голям скок на цените на бензина.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *