Радев разби сглобката за Лукойл, АЕЦ „Белене“ и влошаване живота на хората

България отблизо

„България задължително трябва да развива своята ядрена енергетика. Но за да бъде този процес устойчив, ефективен и ефикасен, трябва да се проучат и съпоставят всички възможни варианти по редица важни параметри – локация, лицензи, безопасност, време и средства за изграждане. Това не се случва, защото темата за АЕЦ „Белене“ е забранена за сглобката. Явно не искат да кажат кой ще изгражда поредния реактор на АЕЦ „Козлодуй“, сигурно защото изпълнителят не е много надежден, а и реакторите вече са натъпкани там като сардини. Затова реакторът ще се изгражда като магистралите – на тъмно”. Това се разбра от думите на президента Румен Радев пред журналисти.

Той коментира и темата „Лукойл”.

„Как служебното правителство, назначено от мен, успя да убеди „Лукойл” да регистрира своята икономическа дейност в България, да внесе авансово 180 милиона лева корпоративен данък, при положение, че предходните 22 години такъв данък е събран в размер на 70 милиона.

Как успя това правителство да гарантира устойчивата работа на рафинерията и да свали цените от 3,5 на 2,4 лева, а сегашните управляващи не могат”, попита Радев.

Ако се откажем от дерогацията, има риск и от дефицит на горива и от повишени цени, смята още държавният глава.

„Не видяхме разчетите за това, както не видяхме и аргументирани разчети и модели за Закона за енергетиката”, каза Румен Радев.

„В несекващите караници за влияние, за пари, за постове, управляващите забравят най-важното – че носят отговорност преди всичко за сигурността и благосъстоянието на хората. Националната сигурност изисква управлението да гледа отвъд постовете, отвъд своите интереси и мандати и да върне фокуса си върху проблемите на обществото”, каза държавният глава.

Tagged

1 thought on “Радев разби сглобката за Лукойл, АЕЦ „Белене“ и влошаване живота на хората

  1. Коментирам думите на президента на България Румен Радев.Абсолютно е прав.Всеки отговорен и разумен човек ще застане зад неговите думи…Невъзможно е с такт ,учтивост ,уважение и почит да се изкаже човек за управляващата „сила“ в момента в България.Невъзможно е…
    Само че тази политическа трагедия,фарс,и подигравка с хората е налице не само в България,но и в целия западен,разлагащ се изгнил свят….Западът представлява едно мапет шоу,начело с жабока Кърмит.Шоу пълно с финансови гурута,дилъри,дистрибутори,икономическфакири,мечтатели за печалби,политически шмекери,илюзионери,обсебени хора от илюзии за огромни богатства ,и абсолютно НЕСЕРИОЗНИ човеци ,поразени от толкова пороци ,че е трудно да се изброят,….Света е бигбрадър на готвачите,бигбрадър на политиците,бигбрадър на армиите,бигбрадър на икономистите,на финансистите,бигбрадър на дистрибутори и дребни души,бигбрадър на мерзавци и арогантни алчни същества ,безотговорни и несериозно отнасящи се към човешкия живот.
    Съвестните и сериозни хора ,смирено се замислят и се обръщат към Твореца на света ,към Бога ,който да погледне на човешкия хаос през Своето Всевиждащо око и да покаже правдата през Своите съвършени очи и съд.За България
    Асен Василев е просто едно финансово гуру,въобразило си ,че е родено за цар от люлка,Петков ,Борисов ,Денков,Габриел и прочие също..
    Голяма част от българите наистина разумно смятат ,че българският народ е получил тежко наказание,което достойно ще трябва да претърпи.
    Много станаха мъките на целия свят ,..лъжите,хитрините ,мерзостите…Една от най отвратителните мерзости и подлости е измислицата за птичи грип ,с която лъжа се цели унищижаването на животни ,поминък,стопанства и начин за прехрана на много хора..Същите глупости бяха приложени и за прасета,говеда,свине,овце и т.н.
    Световни и местни проблеми заливат света и нас като развилнял се океан……

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *