Лют скандал между Борисов и Ризова! Ето какво се случва!

България отблизо

„Това, което се случва в момента, е не само трагедия, но и оценка за това, което се прави от две години. Днешният ден ни дава 2 новини, които опровергават всички наши критици“, това заяви пред bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод трагедията с 18 трупа край софийското село Локорско и новината, че България няма да приема еврото от първи януари 2024 г.

 

„Първата, че се справят с границата. И тук изобщо не трябва да прехвърляме вината на служебното правителство. Преди 2 години най-скучното беше, че България беше сочена за пример за справяне с нелегалната миграция, че идваха от премиера на Великобритания, до Унгария, всички, за да видят… Г-жа Джорджа Мелони иска да дойда, за да й кажа как сме се справили с нелегалната миграция“, посочи той.

„Аз съм вярващ човек и Господ днес ми дава възможност да опровергая всички лъжи на ПП и ДБ. Протестът започна от другата страна на МС преди 2 години, когато България бе приета в най-бялата организация – европейския банков съюз.

Под мое ръководство, с министър Ананиев, преди това Горанов, изпълнихме всички технически критерии и получихме политическо решение да влезем в европейския банков съюз и влязохме, отвори ни се вратата на еврозоната. Вървяхме заедно с Хърватия, отделиха ни от Румъния.

2 години Асен Василев помпаше инфлацията по чудовищен начин и загубихме всякакви шансове в момента. 2 години, когато ГЕРБ беше изчегъртан, нямаше ни, всички останали са имали възможности, че да приемат тези 4 технически закона. 2 години нито един от тях не беше приет.

Депутатите на ДБ и ПП бойкотираха комисията за пране на пари. 2 години е намериха време да променят тези закони с пълното си мнозинство и оставиха последните 2 дни, за да кажат, че ГЕРБ им провалят. Няма да им търпя лъжите!“, отсече той.

Асен Василев работи целенасочено за да не влезем в еврозоната. Алексей Петров, когато Цветанов бе министър, дойдоха да кажат, че тече полицейска операция. Аз нямаше как да възпрепятствам такава операция. После бе оправдан по всичко и за да няма никакви спекулации, защото ние цял живот с него сме съперници.

„Няма повече да търпя внушения. Защо не го попитахте за закона за пране на пари. Как ви написаха да ме питате, а Асен Василев не го питахте вчера. Няма да замълча, когато се говорят неистини“, отсече той

„Никога не са ми писали въпросите, чужд въпрос в цялата си кариера не съм задала“, опита да се защити Ризова.

„Говорихме ли миналата година за левчето? Какви мерки се взеха?“, припомни той за предупреждението на ГЕРБ за надутите цени на горивата. Контра въпрос – за две години промениха ли закона за хазарта? Защо не е променен? Последната промяна беше през 2013 г.“, обърна внимание Борисов.

Защо все към нас питате? От деня, в който Промяната си отиде, бензинът и нафтата паднаха ли с един лев? На всяка бензиностанция може да го видите“, посочи Борисов далаверите на Киро и Асен.

„Кирил, Асен и Христо Иванов ни надиграха. Въпреки това щяхме да подкрепим закона за съдебната реформа“, посочи той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *