„Лява алтернатива“ каза дали Жан Виденов ще се кандидатира за президент, кого ще подкрепи партията, и накъде върви проектът на Петков/Василев!

България отблизо

„Виденов няма да се кандидатира за президент, защото ние заявихме, че подкрепяме Румен Радев. Той е единственият стълб на държавността към този момент”.

„Не сме взели решение дали да се явим на предсрочните парламентарни избори. Предстои да създадем партия”.

Това заяви лидерът на „Лява алтернатива” Иван Атанасов в студиото на „Денят на живо с Неделина Анева”.

„Служебният кабинет се намира в капан, ако изхожда от политически съображения. А такива не би трябвало да има. Ако изхожда от съображения, които защитават националния интерес, то служебният кабинет не би трябвало да записва дата за закриване на българския въгледобив в Плана за възстановяване”.

„Орбан каза на Европа, че няма да вземе парите им, защото му е предложена непочтена сделка. Въгледобивът е единственият важен и национален ресурс, с който можем да произвеждаме електроенергия без АЕЦ „Белене“, обясни Атанасов.

Според него, президентът и служебният кабинет трябва да внесат план, който няма дати.

„Всички държавни енергийни компании са на свободния пазар, а всички частни са с регулирани цени. Това е абсурдно. България произвежда повече енергия и има свръхпроизводство. Цените би трябвало да падат, а не да се покачват”, добави Атанасов.

Атанасов коментира и новата формация на Кирил Петков и Асен Василев

„Те се опитват да се харесат на всички. На леви и десни. Това по-скоро е популизъм. Ако Радев не се разграничи от тази партия ние ще свалим подкрепата си от него”, категоричен бе той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *