Тома Биков: Само парламент, начело с ГЕРБ може да направи реформи в България! Няма несвободни медии, а гладни!

България отблизо

„Скептичен съм, че следващият парламент ще може да направи стъпки за реформа в съдебната система. През последните месеци бяха изгорени много мостове“, това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Този парламент е добре да заложи жалони за такава реформа, от които следващият да не може да се отклони. Най-радикалната стъпка е следващото Народно събрание да бъде Велико Народно събрание и то да има задължението да извърши конституционна реформа… Предлагаме реформа, но не получаваме подкрепа от тези, които ни критикуват“, каза още Биков, цитиран от БНР. Той уточни, че не се водят преговори за нови самолети, а за кораби.

По темата за медийната свобода Биков коментира, че трябвало да се дефинира какво означава свободна медия. „Каква е възможността на държавата да се намеси и да освободи несвободните медии – да ги национализира, да принуди собствениците им да изпълняват политика, каквато законодателят прави? Това са възможностите на политическия елит в това отношение, те не са големи.  Огромният проблем на медиите е все по-свиващият се медиен пазар. Това е проблем и на европейските, и на американските медии. Никой в света не знае как да се реши този проблем“, каза Биков.

„Политическа акция в рамките на ЕП и повод за това са действията на двама български евродепутати, които са решили да повдигнат авторитета си“, заяви той по повод дебата за върховенството на закона в България, който ще се проведе в Европейския парламент.

Както винаги, Биков излезе с едни рога напред и надрънка куп небивалици.

Всяка партия би могла да направи реформи!

ГЕРБ, ако можеха, какво им пречеше цели 10 години да ги направят, че сега да не ни разпъват на кръст в цяла Европа?

Много добре знае и какво е медийна свобода. Правото да казваш истината, без собственикът на медията да те изхвърли.

Колко журналисти бяха изгонени знае ли?

Колко пишат и проклинат на ум, защото си пазят хляба?

Колко са купените от групировки на ГЕРБ?

Или за пръв път чува, че има купени?

Пак се изложи, Биков!

Никакво острие не си, а силно зависим говорител на Борисов, когото уж преди време искаше да сваляш!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *