Марешки: Нека се помолим да изпратят един милион американски туристи в България!

България отблизо

Нека да няма забравени медици и полицаи. Някои от мерките можеха да не се предприемат. Например забраната за ходенето в паркове и градини.

Заради няколко неспазващи правилата, бяха наказани всички. Отварянето на предприятията, които не поставят под риск живота, трябва да стане максимално бързо. Ние сме на един пътник разстояние от нов пламък, този път икономически. Тежко ще е, ако туристическия бизнес не потръгне.

Това стана ясно от изказването на зам.-председателят на парламента Веселин Марешки по btv.

Екстравагантно ми звучеше, че досега някои викаха срещу Русия, а сега обратното. Българите няма да спасят туризма, вещае той.

Ние виждаме спасението на нашата икономика в една американска инвазия в България. Нека да се помолим да изпратят един милион американски туристи. Щом се молим руснаците да идват, нека да се помолим и американците да дойдат.

Един мой фитнес ще се възползва от мярката 60 на 40. Повече се уважавам като бизнесмен. Преди всичко съм бизнесмен, а по волята на избирателите съм зам.-председател на парламента. Субсидиите на партиите трябва да бъдат спрени, допълни Марешки, цитиран от frognews.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще припомним на Марешки, че той винаги е заемал позиция, която трудно може да се определи като позиция. Понеже той казва нещо, след това май забравя какво е казал и започва да говори нещо друго. Явно се мъчи да копира поведението на своя Вожд и учител, но не му се удава. Въобще говоренето не му е силна страна.

Затова ще е по-добре за него и за всички, ако спре да говори, ако се махне от парламента и се заеме само с бизнеса си. Лошото е, че при сегашното управление, а и при предишните, бизнесът ти може да върви само ако имаш много дебели връзки с управляващите.

Ето затова Марешки се преквалифицира от бизнесмен в политик. За да смуче и от държавата. Дори той самият си признава, че негова фирма ще се възползва от мярката 60/40. Защо му е това, когато другият му бизнес с аптеките и горивата въобще не е спирал. И даже може и да е отбелязал ръст. По простата причина, че хората сега купуват лекарства и бензин на поразия.

Но, както казват в неговата любима Америка, колкото повече, толкова повече. Но… САЩ е на 10 000 километра разстояние и едва ли много американци ще имат финансови средства, за да преодолеят това разстояние. Особено сега, когато ги е налегнала здраво пандемията.

Докато, за негово съжаление, Русия е на един хвърлей разстояние от  страната ни. И милиони руснаци могат лесно да дойдат в България, както е било и предишни години. А да чакаме милиони американци – това си е чиста глупост.

Но кой е казал, че депутатите са умни!?

А той, като уж бизнесмен и зам. председател на Народното събрание, не трябваше да взема от държавата, а да дарява свои средства на болници и медици, за да им помогне в тежката битка с коронавируса. Но това явно не влиза в приоритетите на „мастития“ бизнесмен“.

Той само може да говори, че не трябва да се забравят хората на първа линия, тоест медиците и полицаите. Но кой ще им помогне?! Държавата ли, от която и сам Марешки взема подаяния?!

Значи, каквито са ни бизнесмените, такъв е и капитализмът – грабителски, завоалиран зад смокиновото листо на уж добрите намерения.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *