Марешки нападна президента и каза, че…

България отблизо

Българският народ не печели от компроматните войни.

Това коментира зам.-шефът на НС и лидер на „Воля“ Веселин Марешки пред Нова телевизия.

Повод пък са поредния скандал с разпространените снимки от спалнята на премиера Бойко Борисов и записа, за който се твърди, че е с неговия глас.

Според него, компроматната война цели отклоняване на вниманието на хората и отвращаването им от политическия процес. „От тях печелят всички в статуквото”, коментира той.

Не заставаме зад никой, защото нямаме точни данни кой е крив и кой е прав. Някой път е хубаво да ти влизат в спалнята, но такива неканени гости, добре че само са снимали“, заяви Марешки. Той призова и атакуващата, и атакуваната страна да прекратят войната. Според него опонентите на правителството се оформят около президента, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Васил Божков, Слави Трифонов и други.

Марешки прогнозира, че ГЕРБ вероятно ще е първа политическа сила и след следващите избори. Той уточни, че ВОЛЯ би станала коалиционен партньор на ГЕРБ при определени условия.

В коментар на ИСТИНАТА само ще отбележим, че Марешки винаги го играе защитник на народа. Но когато дойде време за конкретни действия, той винаги защитава управляващите. И на всяка крачка повтаря, че би влязъл в коалиция с ГЕРБ.

Тогава как ще защитава народа, ако влезе в съглашателство с партия като ГЕРБ, с най-голям брой корупционни скандали, които вероятно са много повече, отколкото на всички други партии, взети заедно.

Но народът отдавна видя и оцени това двулично присъствие на аптекарския бос в политиката. И съответно му показва червен картон отдавна. И точно заради това Марешки непрекъснато се кланя на Борисов и не пропуска да спомене, че партийката му можела да бъде коалиционен партньор на ГЕРБ. Ами че той и сега действа като партньор на ГЕРБ. А иначе говори как трябвало да се намалят цените на лекарствата, за да се помогне на хората.

А целта на Марешки, заради която влезе в политиката я знаят всички. Да му върви бизнеса. А за народа, каквото дал Господ.

Що се отнася до нападките срещу президента, че бил атакувал Борисов, това отново е превиване на гръб пред силните на деня. И забиване на нож в гърба на тези, които се борят самоотвержено за съдбините на обикновените хора, без да имат намерение да правят съглашателства със статуквото. Това много ясно говори за морала на аптекаря, който изобщо не може да се сравнява с достойната битка, която президентът води с корумпираните управляващи.

Автор на коментара Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *