Марешки пак иска да възседне държавата! Имал „усещане“ за картел!

България отблизо

Проверката на КЗК в офиса на Българската петролна и газова асоциация е правилна, но леко закъсняла. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на „Воля“ Веселин Марешки.

Припомняме, че започна разследване за картел при горивата.

Марешки заяви, че не е убеден в крайния положителен ефект на акцията, тъй като подобни влизания в офисите на БПГА е трябвало да има и при предишните проверки.

Запитан дали има картел при горивата, той посочи, че в Румъния между същите играчи е бил доказан картел, но може би у нас те имат различна политика. Според него обаче това било малко вероятно и нямал усещане за липса на картел, виждайки цените на горивата по бензиностанциите.

Марешки подчерта, че създаването на държавна петролна компания е лично негова идея, но управляващите не са се допитали до него как тя да бъде реализирана.

За съжаление не са ни попитали, ние знаем цялото ноу-хау, всичко, което е необходимо за създаването на такава компания. Но ако просто изкопират нашия модел, не е ясно какъв ще бъде ефектът за гражданите, обясни той и допълни, че ако управляващите се бяха вслушали в идеята му още в началото на мандата, проектът отдавна щеше да бъде завършен.

Според него добрата идея може да бъде опорочена, ако за ръководител на проекта бъде назначен някакъв чиновник, който но разбира. Подаваме ръка, ако управляващите я поемат, ще помогнем, категоричен бе лидерът на „Воля“.

Запитан с колко може да падне цената на горивата по бензиностанциите, Марешки обясни, че при стабилизиране на международните пазари може да се поддържа разлика до 30-40 стотинки, а в кризата и заради сегашния срив, може да се стигне и до по-големи разлики.

Той поясни, че това не е е битка срещу „Лукойл“, а усилие за оздравяване на пазара.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че Марешки се рекламира, че знае всичко за горивата, макар че едва преди две години започна да пробва пазара с няколко бензиностанции. Това не му пречи да приказва, че ако не застане той начело на новата държавна петролна компания, то тя ще се провали, понеже се искало специалист като него да поеме нещата.

Е, не прозира ли твърде явно желанието на този, дето има „воля“, да възседне държавата. Защото сигурно си мисли, че по-голям бизнесмен от него няма. И само той може да свърши всичко, както трябва.

Но, както знаем, пътят към грабежите винаги е постлан с „добри намерения“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *