Мария Захарова: Европа е загубила независимостта си

България отблизо
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова определи като политизирано решението за замразяване на членството на Русия в Съвета на Европа, предаде ДПА. Това е ново доказателство, ”че Съветът на Европа е загубил независимостта си, станал е послушен инструмент на западния блок и неговите сателити”, заяви Захарова. Според нея организацията е приложила ”двоен стандарт”.

Без Русия Съветът на Европа би загубил причината си да съществува, добави тя. „Ще определим следващите си стъпки в близко бъдеще“, подчерта говорителката в Twitter. След срещата на високо равнище на НАТО Захарова добави в цитирано от ТАСС изявление, че Москва смята за неоснователни обвиненията на Запада в агресия.

Предвид „неспособността на страните от НАТО да постигат компромис и липсата на стремеж у тях да укрепват реално сигурността в Европа въз основа на принципа на еднаква и неделима сигурност, смятаме за неоснователни опитите им да обвинят нас в агресия“, подчерта тя.

Преди да иска от Москва отговори за действията й в Украйна, Алиансът трябва „да отговори за собствените си военни авантюри“ и за бездействието си в ситуацията с Донбас, добави Захарова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *