Соломон Паси каза как Путин ще дойде в България! Няма да повярвате!

България отблизо

„Трябва да си дадем сметка, че това е феноменална трагедия и то такава трагедия, за която ние си мислехме, че е останала завинаги в историята”.

Това каза пред NOVA за случващото се в Украйна бившият външен министър Соломон Паси.

По думите му тази трагедия дава отговор на два въпроса, които си задаваме отдавна. „Единият е този, който си задаваме от 30 години – „За какво точно трябва да влезем в НАТО”. Мнозина прозряха едва завчера защо трябваше да влезем в НАТО”, обясни той.

„Вторият въпрос, който си задаваме от близо 140 и повече години, е докъде може да доведе необузданата русофилия. Путин влезе в Украйна, защото той има пета колона там. Именно нея той казва, че ще освободи. Той няма да влезе в Люксембург – там няма рускоезично население. Но в България има и аз искам да си извлечем уроците за нас”, каза бившият външен министър.

Според него това, че Путин лъже в настоящата си кампания, се доказва от един показателен дипломатически факт: „Ако той е бил притеснен за състоянието в Украйна, за положението на рускоговорящите, за руското население или малцинство, ако е бил притеснен от нацистите, за които говори, че ще денацифицира, е трябвало да отиде в Съвета за сигурност няколко пъти и да предложи резолюция, с която да каже, че е притеснен”, е неговото мнение.

Паси коментира поведението на западните лидери в последните три дни: Не може да се говори за тяхното поведение в последните дни, а за последните 30 години. Първата и основна грешка, която беше направена, е че Украйна и Грузия не бяха приети в НАТО, когато му беше времето. Сега за Украйна може би вече е късно, но на нея може да се даде нов статут към ЕС на преговаряща страна, а Грузия трябва да бъде приета в НАТО точно в този момент”, категоричен беше той.

„Положението е много, много сериозно и ако ние не вземем това положение в свои ръце, се опасявам, че една следваща агресия на руския президент Путин, ако е жив и здрав, ще бъде адресирана към България”, предупреди Паси.

Той обясни, че първото, което трябва да направи НАТО, е да увеличи рязко въоръженията си в Черно море, включително и в България. „Американски войници трябва да бъдат поканени и в България, защото, ако има войник, срещу когото Путин хич не иска да стреля, това е американският войник. Американският войник е като щит на НАТО, защото Путин – последното нещо, което иска, е да си има работа с американците”, смята Паси.

Tagged

1 thought on “Соломон Паси каза как Путин ще дойде в България! Няма да повярвате!

  1. Соломон Паси за сетен път показа ,че е креатура на американските завоеватели,разбирай,еврейските интереси на Балканите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *