Мария Захарова съобщи: Западни дипломати, включително български, се опитали да окажат натиск върху съда в Москва, който гледа делото „Навални“!

Свят

Западни дипломати, включително български, се появиха в съдебната зала в Москва, когато съдът гледаше делото „Навални“, с цел да окажат натиск върху съдебния състав и да го принудят да опорочи съдебния процес като създаде привилегии за Алексей Навални.

Това е прецедент, който пряко разобличава Запада и неговия опит да се намеси грубо във вътрешните работи на Русия.

Това написа във Фейсбук говорителят на руското министерството на външните работи Мария Захарова.

Тя напомни, че традиционно, дипломатите подкрепят в съда само гражданите на своите страни.

„Появата на натовски дипломати в съдебния процес срещу Навални не е просто намеса във вътрешните работи на суверенна държава. Това е саморазобличаване на нелицеприятната и противозаконна роля на колективния Запад в опитите да сдържа Русия. Или това е опит за психологически натиск върху съда?“, посочи Захарова.

„Не изключвам, че тези „дипломати“ в немалка степен са загрижени и за съдбата на налетите натовски, например, британски и американски, милиони в незаконна дейност на руска територия: ще се наложи да пишат доклади за какво са похарчени“, добави тя.

На делото срещу Навални, което се гледа в Московския градски съд, се появиха непоканени от никого, дипломати от различни страни: САЩ, България, Полша, Латвия, Австрия и Швейцария.

Присъствието на чуждестранни дипломати на процеса срещу Алексей Навални означава, че те изразяват солидарност с него и го подкрепят „като свой“. Това заяви заместник-председателят на Държавната дума Пьотър Толстой във вторник в ефира на предаването “Время Покажет ” по Първи канал.

“Фактът, че западните дипломати седят днес в Московския градски съд, означава само едно – те подкрепят Навални като свой. Те дойдоха там, за да окажат натиск върху съда, за да постанови по-лека присъда за техния човек”, каза той.

Толстой също така добави, че многократно е призовавал западните си колеги в ситуацията с Навални да оперират с факти, а не с мнения. “А фактите са изложени в документите на процеса”. Само че никой дипломат не си бе направил труда да поиска фактите по делото, за да си състави сам мнение по казуса, добави той.

И сега сме длъжни да попитаме Борисов, защото той отговаря за действията на нашите дипломати, какво правят български дипломати, заедно с дипломати от най-русофобските страни, на съдебен процес в Москва, който си е вътрешна работа на Руската федерация?!

Не знае ли Борисов, че българският народ обича Русия и е категорично против такива самоволни изпълнения?!

Или Борисов трепери за мястото си и съюзявайки се със САЩ срещу Русия, се опитва да изкрънка от американците четвърти мандат?!

Нека знае, обаче: Ако има късмета да се настани за четвърти път в Министерски съвет, тогава ще разбере по трудния начин, че българите не са много толерантни. Особено към него.

Tagged

1 thought on “Мария Захарова съобщи: Западни дипломати, включително български, се опитали да окажат натиск върху съда в Москва, който гледа делото „Навални“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *