Мария Захарова удари лондонските „колонизатори“: Вече не плашите никого!

Свят

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова коментира изказването на британския министър на отбраната Грант Шепс, който заплаши, че ще „накара Северна Корея да плати висока цена за подкрепата си на Русия“.

Според Шепс, Русия, в сътрудничество с КНДР, била „нарушила много резолюции“ на Съвета за сигурност на ООН. Захарова в Telegram прикани Шепс да посочи „колко резолюции на Съвета за сигурност на ООН е нарушила Великобритания през последните 50 години“, например „с нахлуването си в Ирак“.

Също така тя попита как вървят нещата с Малвинските (Фолклендските) острови? Тя предложи да се „провери“ историята за потъналия разрушител „Шефилд“, на борда на който имаше ядрено оръжие, въпреки че Лондон първоначално отрече това. Обединеното кралство заяви, че „нито едно ядрено оръжие не е навлязло в териториалните води на Фолклендските острови“.

В отговор на изявлението на Шепс, че „светът е обърнал гръб на Русия“, Захарова се оплака от „лошото английско образование“ и посъветва „да се извади броят на страните от НАТО, от броя на държавите, които съставляват световното мнозинство“.

Тя също така посочи, че „Великобритания е била най-голямата колониална империя“. „След като причината за атаката на Шепс е Корея, то как да не си спомним кървавата война на Корейския полуостров, в която Великобритания участва като част от т.нар. „Сили на ООН?“, попита Захарова.

Тя посочи, че списъкът на „неоколониалните акции на Лондон от последно време“ включва „участието на британските сухопътни и военновъздушни сили, заедно с американците, в агресията срещу Югославия, в унищожаването на Ирак и неговото население, в нападенията срещу Либия, Афганистан и бомбардировките на Сирия.” Сега Лондон се занимава със „защита“ на киевския режим, където „в нарушение на всички резолюции на ООН за отказ от доставка на оръжия в конфликтните зони, англосаксонците доставят смъртоносни оръжия“. „Но Шепс е прав за едно нещо: „На това трябва да се сложи край“, каза в заключение тя.

Източник „Взгляд“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *