Мая Манолова затвори устата на властта! Не търсете измислици, а кажете какво ще направите за хората!

България отблизо

Бившият омбудсман Мая Манолова отговори във Фейсбук, изчерпателно и както подобава на ГЕРБ: Не търсете измислици, а кажете какво ще направите за хората!

„През 2007 г. закупих адвокатска кантора от 100 кв.м в идеални части на петия етаж в сградата на ул. „Алабин“ 56 в София. Покупката е записана на дъщеря ми – Ралица Миленова, защото ми предстоеше развод. Заплатих имота с кредит, в размер на 100 000 евро. Този кредит е деклариран през 2008 г. пред Сметната палата, както изисква законът. Изплащах този кредит в продължение на 10 години, какъвто беше и договорът ми с банката.  Приключих изплащането през 2018 г.“, пише Мая Манолова и допълва, че в декларациите й пред Сметната палата през годините може да бъде проследено как намалява кредитът.

Имотът не е апартамент, а адвокатска кантора, повтарям, 100 кв.м идеални части от етаж с кантори и офиси и на други лица. От 1997 г. до 2015 г. аз съм адвокат и доходи, освен като народен представител от 2005 г., имам и като адвокат, които са надлежно декларирани пред НАП, платени са данъци и са отразени в декларациите ми пред Сметната палата“, заявява още Манолова.

Тя посочва, че от 2013 г. до настоящия момент в тази кантора има наематели, които ползват една част от помещенията за офис и плащат наем. Този наем също е деклариран надлежно пред данъчната служба и са платени данъците върху него от дъщеря й, която е собственик. Част от кантората се ползвала от неправителствената организация на съпруга на Манолова – Ангел Найденов – Център за изследване на отбраната и сигурността, и той не плащал наем за това.

„Лично аз одобрявам интереса към имотното състояние на публичните лица, каквато съм и аз вече от 14 години. Винаги надлежно съм декларирала имотното си състояние, доходите си и всяка една промяна в тях. Нямам никакъв проблем с това и съм готова да предоставя всякаква информация свързана с моето и на семейството ми имотно състояние. Но не разбирам желанието на медии, близки до властта, да градят кампанията си на тази основа“, пише Мая Манолова. Мисля, че ГЕРБ, вместо да търсят измислици, трябва да кажат какво ще направят за хората и за столицата на България./vesti.bg/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *