Надежда Нейнски: България трябва да скъса с Русия и да стане независима

България отблизо
Забравя се, че Божков е включен в списъка “Магнитски”. Доказателствата не са събирани от вестници. Очевидно Вашингтон имат информация.

Това заяви пред Нова телевизия бившият министър на външните работи Надежда Нейнски по повод завръщането на Васил Божков у нас и последвалият му арест.

Прокуратурата за пръв път съобщи и нещо ново – за евентуалната връзка между Божков и Евгений Пригожин. Обвинението твърди, че двамата са имали обща фирма в Крим. Според Нейнски такава връзка засяга геополитиката на България.

„Лидерът на частната армия „Вагнер” е или убит, или загинал, но онова, което той представлява, продължава да съществува. „Вагнер”  е много голяма икономическа организация, която освен в Украйна, действа и в Африка”, допълни тя.

Според нея Васил Божков отдавна е надскочил националните предели.

„През последните месеци се наблюдава следното: навремето бившите служби за сигурност на Русия превърнаха политическата и идеологическата си власт в икономическа. Сега тече обратният процес. Когато започна войната в Украйна, много държави в Европа успяха да свалят голяма част от зависимостите с Русия. България обаче не успя да вземе бързо и ясно този завой”, смята Нейнски.

По думите й в сферите на енергетиката са най-сериозните корупционни практики, а докато България не скъса с руската зависимост, разследванията за корупция няма да постигат съществени резултати.

Tagged

4 thoughts on “Надежда Нейнски: България трябва да скъса с Русия и да стане независима

  1. Имаш в предвид да стане още по-зависима от твоите спонсори, нали мършо продажна.

  2. Мислех те за по умна ,но не си такава ИСКАМ ДА МИ КАЖЕШ КОЙ ТИ ХАРИЗА ТОВА КИЛИЙНО ОБРАЗОВАНИЕ ТОЛКОВА СИ НЕОРЕНТОРАНА ЧЕ ЧАК БОЛНО МИ СТАВА ЧЕ СМЕ ИМАЛИ НЕКЪДЪРЕН ДИПЛОМАТ СТАВАШ НЕ САМО СМЕШНА А СИ ТРАГИЧНА ДОБРЕ ЩЕ СКЪСАМЕ С РУСИЯ И КАК ЩЕ БЪДЕМ НЕЗАВИСИМИ КАТО СМЕ ЗАВИСИМИ ОТ КРАВАРИТЕ НА ТОВА ЛИ ВИКАШ НЕЗАВИСИМОСТ МНОГО МНОГО СИ ЖАЛКА

  3. Имам книга със заглавие „ЩЕ ИЗБИЕМ ПОЛОВИНАТА ЧОВЕЧЕСТВО И ЩЕ ПОБЪРЗАМЕ“ – това го казват американците. И какво сега – трябва да мразим руснаците и да обичкаме американците за това което ни готвят? Уверявам те че това няма да стане госпожо.Ами гледай си здравето, че ми се струваш много съсухрена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *