Мая Манолова наточи голяма секира за ГЕРБ: Ще сменим всички на ръководни постове в МВР и правосъдната система!

България отблизо

Българските граждани трябва да се чувстват подкрепени. Разбрахме се, че към работните групи, които са договорени с „Демократична България“ (ДБ), а те са финанси, енергетика, отбрана, ще добавим електронно управление, социална политика, която ще се заеме с преизчисляване на пенсиите и една група по темата икономика и бизнес, която да договори начина за помощ на бизнеси и една група за здравеопазване, която да преразгледа клиничните пътеки.

 

Това заяви лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИБГНИ) Мая Манолова след преговорите с „Има такъв народ“ (ИТН) за съставяне на нов кабинет.

„Когато има желание, нещата се случват бързо. Комисията по ревизията в миналото Народно събрание (НС) направи повече от миналото правителство само за два месеца. Правителство, което работи за промяната, може да се случи за седмици, дори за дни.

Час по-скоро трябва да има правителство. Получихме уверение за ДПС и ГЕРБ. Ние няма да подкрепим кабинет, в който се вижда влияние на ДПС. Не е здравословно да имат участие и влияние в следващото управление.

Хората гласуваха за промяна, а не за това. ИТН преценяват с кого да водят разговори. Увериха ни, че за тях следващото правителство не може да съществува без подкрепа от ДБ и ИБНИ. Те ще предложат кабинет, когато са сигурни, че имат нашата подкрепа. Аз съм пределно ясна – без кабинет, който има влияние на ДПС. За това ще бдим от ИБНИ“, каза още Манолова.

„Правосъдна реформа без реформа в МВР няма как да има. Говорили сме за рокади по постове. Тръгва се отгоре до долу. Рибата се вмирисва откъм главата. Започваме и докъдето стигнем. На 100% сме на едно мнение за съдебната реформа с ИТН“, допълни Хаджигенов.

„Аз съм сигурна, че ще има правителство. Хората искат правителство, но не какво да е, а такова на промяната. Това означава почтено, без намек и сянка от олигархични кръгове, ДПС и ГЕРБ.

Няма как да се издебне покана на ДПС и БСП. ДПС не трябва да имат пряко участие във властта, но трябва подкрепа от тях. БСП също между другото. Ако БСП не подкрепят правителството, то ще виси на ДПС. Това е голямото зло. Предният път бяха готови да го подкрепят. И Бойко Борисов си сменя мнението през 3 минути. Обединяване в името на обща цел – това е демокрацията.

Искам да видя когато всичко е публично и прозрачно, това ангажира политическите сили да гласуват, иначе няма как да го обяснят на своите избиратели“, заключи тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *