Мая Манолова предупреди за подготвян пладнешки обир на гласове. И заяви, че е по следите на машинацията!

България отблизо
Подготвя се пладнешки обир на гласовете на гражданите, какъвто имаше на местните избори в София. Но ние сме по следите на машинацията.
Това заяви в пряко включване по bTV лидерът на гражданската платформа „Изправи се. БГ“ Мая Манолова, която със свои привърженици протестира пред Народното събрание.

Основният мотив за протеста е смесената система за гласуване – с машини и хартиени бюлетини, която е предложена от ГЕРБ. Очаква се парламентът да гласува промените скоро.

За първи път се въвежда изискването да се броят хартиените отрязъци от машините за гласуване, обясни Манолова. „Пак човешка ръчичка ще пипа вота. Това обезсмисля машинното гласуване“, заяви тя. Манолова допълни, че се променят така протоколите, че да може да се замитат следите при фалшифициране на резултатите.

Тя допълни, че този път манипулациите няма да сработят, защото нейната платформа е получила сведения от разтревожени граждани и е на път да разкрие новата измама.

Друг повод за протеста е удължаването на срока за сертифициране на машините за гласуване, което означава, че машинното гласуване няма да бъде ефективно и честно, защото отново се опорочава, независимо дали при предсрочни или редовни избори .

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *