Медведев предупреди НАТО: Ще си изпатите, ако започнем война с вас

Свят

Бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че Москва има право да започне война с НАТО. И в такава евентуална война натовците ще си изпатят сериозно, понеже Русия вече познава в детайли цялото въоръжение на НАТО. И второ, руската армия натрупа сериозен опит на бойното поле. Тя вече се е превърнала в страховита сила, срещу каквато натовските страни никога не са воювали.  

„В момента има много хора, които искат да се присъединят към ЕС. Украинските престъпници обявиха, че всички техни удари срещу каквато и да е руска цел, например в Крим, са били одобрени от НАТО“, написа той в „Х“.

„Ако това е вярно – а няма причина да се съмняваме, че е така – тогава, това е правно значимо доказателство за съучастието на Запада във войната срещу Русия. Това е рафиниран casus belli (повод за война; бел. ред.), а за Русия това е възможност да действа в рамките на jus ad bellum (отнася се до условията, при които една държава може да прибегне до война – бел. ред.) срещу всяка една държава от НАТО или срещу всички, взети заедно“, се казва още в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Украинските сили многократно атакуваха Крим, окупиран от Русия през 2014 г., в опит да освободят черноморския полуостров. Западните държави не спират предоставят на Киев оръжия и оборудване, припомня бившият руски президент.

Медведев, смятан от мнозина за заместник на Владимир Путин, често използва социалните си мрежи, за да отправя предупреждения към Украйна и Запада. За да не може никой да каже, че не е бил предупреден.

В социалната мрежа „Х“/бивш Туитър/, Медведев предупреди, че „апокалипсисът наближава“, като цитира библейски стихове и стари съветски лидери.

Публикацията на бившия президент завършва с прословутия цитат на Никита Хрушчов, който е бил направен пред западни посланици през 1956 г.

„Независимо дали ви харесва, или не, историята е на наша страна. Ако се наложи ще ви победим отново“, гласи той.

Източник Днес.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *