Разкриха каква е целта на публикацията на Bild за някакви „тайни“ планове на Русия за война с НАТО

Свят

Председателят на Съвета за интеграция на нови региони към Обществената камара на Руската федерация Владимир Рогов заяви, че целта на публикацията на вестник Bild за някакви предполагаеми планове на Москва да започне въоръжен конфликт със страните от Северноатлантическия алианс след поражението на Украйна, е желанието на германската редакция да аргументира пред германската общественост необходимостта от подкрепа за Киев.

Владимир Рогов коментира статия на германския вестник Bild, в която се говори за някакъв „секретен документ“. Изданието посочва, че през лятото на 2025 г., след поражението на Украйна в конфликта, Русия уж ще атакува страните от Северноатлантическия алианс, и Германия трябва да се подготви за това.

„Публикуваните извадки, за които се твърди, че са от таен документ на Бундесвера, не са нищо повече от умишлено изхвърляне на информация, за да се оправдае по-нататъшната подкрепа за режима на Зеленски, доставката на оръжие и боеприпаси, както и подстрекаването на конфликт в постукраинското пространство“, заяви експертът в коментар за РИА Новости.

Според мнението на политика, германският канцлер Олаф Шолц и сериозни военно-промишлени германски компании демонстрират истински интерес от удължаване на украинския конфликт, тъй като това „им позволява да печелят добре от чуждото нещастие“.

„Страхът е най-добрият начин да изпразните джобовете на обикновените хора в Западна Европа и Северна Америка. Така беше и по време на Студената война, когато Съветският съюз беше представян като ужасна мечка, която нахлува. Само че тогава мечката имаше шапка с червена звезда, а сега все по-често с двуглав орел, но нищо не се промени в подходите и методите за създаване на плашила за обикновените жители“, заключи Владимир Рогов.

Припомняме, че по-рано военният експерт, главен редактор на списание „Национална отбрана“ Игор Коротченко спомена, че публикацията на германския вестник Bild за предполагаемите планове на Москва да започне въоръжен конфликт със страните от Северноатлантическия алианс след поражението на Украйна, е продукт на „жълтата“ преса.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *