Медведев разкри какво трябва да се направи, за да бъде спасена Русия от метежниците

Свят

Сега цялото внимание на световната общественост е приковано към ситуацията с ЧВК Вагнер и опита за военен метеж. Разбира се, украинските и западните медии са във възторг и правят невероятни спекулации по ситуацията.

 

Не се поддавайте на западна пропаганда. Защото победата на Русия е победа за човечеството. Знаейки, че Русия не може да бъде победена, се опитват да я клатят отвътре. Затова сега е необходимо пълно мобилизиране на силите. В тази връзка Дмитрий Медведев, направи следния коментар:

Сега най-важното нещо, за да победим външния и вътрешния враг, който жадува да разкъса нашата родина, най-важното нещо за спасението на нашата държава, е да се обединим около Президента, Върховния главнокомандващ въоръжените сили на страната.

Раздвоение и предателство са пътят към най-голямата трагедия, всеобща катастрофа. Няма да го позволим. Врагът ще бъде победен! Победата ще бъде наша!

Ръководителите на Крим, ЛНР, ДНР, Херсон и Запорожие изразиха подкрепа за Президента.

Говорителката на министерството на външните работи на Русия Мария Захарова също призова руснаците да се обединят около Путин.

„Президентът Путин призова всички да се обединят. Това сега е главното“, написа Захарова в канала си в Telegram. „Имаме един главнокомандващ. Не двама, не трима. Само един. Той призовава всички да се обединят. Това сега е най-главното. Само единство. Единство в подкрепа на главнокомандващия, подчерта тя. „Днес всички нас ни изкушават, подлагат на изпитание силата ни. Не се подавайте! Заедно с президента! Бог да ни благослови!“, добави Захарова.

Същевременно чеченският лидер Рамзан Кадиров зави, че ако се наложи, силите му са готови да помогнат за потушаването на бунта на „Вагнер“. Кадиров определи действията на Евгений Пригожин като „удар с нож в гърба“ (Путин определи метежа по същия начин) и призова руските военнослужещи да не се поддават на никакви „провокации“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *