Медия издаде каква партия прави Радев. Съзря дългата ръка на Путин

България отблизо
Масовите оставки на областни управители са свързани с новия политически проект на президента Румен Радев. Целта на тяхното напускане е да постави в трудно положение новия общ кабинет на ГЕРБ и „ПП-ДП“. Същият мотив бил и зад оставките на зам.-министри. Това съобщиха за Фрог нюз източници, запознати с политическата лаборатория на „Дондуков“ 2.

Всички те са от банката кадри на президента Радев и имат съответни роли в създаването на нова партия, която в един момент да помете от сцената ГЕРБ и „Продължаваме промяната-Демократична България“.

 

Летящ отряд от няколко месеца кръстосва страната и работи по приобщаването на кметове – предимно от редиците или с подкрепата на ГЕРБ, да се включат в зараждащата се партия. Основни двигатели са президентските съветници Пламен Узунов и Николай Копринков. Това твърдят нашите източници.

Това са новите политически центуриони, нямащи търпение час по-скоро да оглавят институциите и чрез тях – страната.

 

За проекта се говори и пише в медиите не отсега. Информациите засега са коментирани единствено като слухове.

 

Новият момент е, че все по-често в определени кръгове се говори за горещата подкрепа за проекта на пловдивския бизнесмен и почетен консул на Русия Георги Гергов. Това означава подкрепа и от руската посланичка Елеонора Митрофанова. Означава и подкрепа от членуващите в масонската ложа „Слънце Ориент“, създател на която е Гергов и в която членуват емблематични фигури от политически и бизнес кръгове, плюс известни магистрати. Част от тях са заемали и заемат високи длъжности в държавата, но са и забърквани в редица скандали, някои от които корупционни.

 

За партиен лидер се спряга името на Атанас Пеканов, доскорошен служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства. Това не е новост, защото е известно, че Пеканов е сред актуалните любимци на Румен Радев.

 

Големи амбиции и апетити към проекта проявявал и Слави Василев, дежурният Матросов на амбразурата за всичко, свързано с Румен Радев. Той обаче бил възприеман единствено като медийно острие и нищо повече, твърдят нашите източници.

 

Това ще е партия от типа на украинската „Партия на регионите“, известна с проруската си идеология и позиции. Тя от години се застъпва за интересите на Москва и за тесни връзки с Русия. Путин разчитал на нея да осигурят топло посрещане на руските войски, нахлули вероломно в Украйна. Останал излъган, защото само дни след руската агресия партията се превърна в една от най-мразените от украинците.

 

Подобен бил замисълът за реализирането на задаващата се политическа формация.

Запознати твърдят, че вече било осигурено щедро финансиране за мащабния проект.

 

За партньори на все още неродената официално партия, се спрягат „Възраждане“ и ИТН на Слави Трифонов. Те изповядват идеята за президентска република и вярват, че ще набере скорост в бъдеще.

Източник: Фрогнюз

Б.Р.

Кой истински българин би се уплашил от такава партия обаче, не е ясно

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *