Нинова отряза безцеремонно ПП. Не преговарям с хора, които не знаят какво искат!

България отблизо

Конституция не се пише на коляно, в предварителни разговори за промяна няма да участваме. Това каза по време на брифинг в кулоарите на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Както знаете те имат 160 гласа, но за бързата процедура трябват 180. Събрахме нашите колективни органи, изпълнителното бюро и парламентарната група и имаме решение – да не участваме в предварителни разговори. Когато в Комисията по конституция бъде внесен проект, тогава ще се произнесем по всеки текст. Конституцията трябва да се променя много внимателно. Тя не се пише на коляно. Бързането крие риск. Това Народно събрание е прекалено раздробено, дори управляващото мнозинство не е единно по тази тема. Важни решения се взимат с плаващи мнозинства”, заяви още Нинова.

„Бързането крие риск. Дори управляващото мнозинство не е единно по тази тема, всеки хвърля идеи за промяна в Конституцията. Конституция не се пише на коляно. В предварителни разговори няма да участваме“, посочи Корнелия Нинова.

Миналата седмица стана ясно, че ПП-ДБ и ГЕРБ са събрали такова мнозинство след преговори с ДПС. За член на конституционната комисия по предложение на ДПС бе избран Делян Пеевски. Това предизвика остри политически реакции. В подкрепа на предложението гласуваха всички, освен ПП-ДБ. В гласуването не участваха “Възраждане”, което стана повод за напрежение и взаимни обвинения.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *