Методи Андреев: Радев е като ретранслатор на Кремъл. От най-високо място облъчва българите и всява смут

България отблизо
Имаме президент, който говори глупости. Изказването му, че правителството тласка България към войната, е абсолютна дезинформация. Тази опорка се пуска от Кремъл и Радев като ретранслатор на кремълската политика от най-високо място в България облъчва българите и всява смут и раздор. Нещо повече, президентът се явява и като говорител на руското посолство в България, тъй като знаем, че Митрофанова също застъпва тази теза.

Това каза пред ФрогНюз политическият анализатор Методи Андреев.

 

Ето какво още допълни той: 

 

„България е член на НАТО, ако държавата бъде заплашена по някакъв начин от друга държава и влезе в конфликта с Украйна, това означава Трета световна война, защото говорим за конфликт между НАТО и Русия. Цяла Европа, целият демократичен свят помагат на Украйна за защита на нейната териториална цялост и национален суверенитет и нито една от тези държави, нито един държавен глава не говори, че те са заплашени от влизане във войната между Русия и Украйна. Това си е чиста проба руска дезинформация“.

 

„Това, което Радев днес е изрекъл, че бил главнокомандващ и в мирно и във военно време и искал също да му се чува думата и да участва във вземане на решения във външната политика, също е меко казано невярно“.

„Конституцията ясно казва, че МС отговаря пряко както за вътрешната, така и за външната политика на държавата. Никъде не се казва, че президентът трябва да участва във вземането на каквито и да било външнополитически въпроси“.

За първи път обаче, тук той показва своята стратегия. Той показа, че желае така да се развият нещата в България, че да бъде превърната в президентска република.

„Крайно време е да се постави и един друг въпрос. Тъй като в НС се заговори за конституционни промени, да се помисли и дали не е необходимо да имаме президент, който да се избира пряко от държавата, след като ние сме парламентарна република. Да се направи справка с други парламентарни републики в ЕС, при всички тях президентът се избира от парламента“.

„Не е ли крайно време да се помисли за това българският президент,  да престанем да го избираме пряко?“, запита се Андреев.

Във връзка с изказването на Радев, че политиците били със ”скромна електорална подкрепа”, политологът каза:

„Не знам какво президентът разбира под скромна електорална подкрепа, предвид това, че той е избран с най-малко гласове на избори. Искам да кажа, че много хора, които защитават позициите за Украйна и са “за” подкрепа на Украйна, тогава гласуваха за този президент, той нямаше да бъде на този пост без техните гласове. Същите тези хора, той по-късно нарече войнолюбци. “

 

Днес ПП-ДБ отказаха да се регистрират в зала заради така наречените “плаващи мнозинства”, на които сме свидетели през последните дни. Същевременно Борисов коментира, че се е запознал лично с Лена Бориславова, като по думите му е разбрал истинските намерения на ПП – „да управляват държавата еднолично”. По негови думи няма да има ротация след 8 месеца.

 

На въпрос пропуква ли се сглобката “Денков – Габриел”, Методи Андреев отговори:

„Мнозинството е некоалиционно. То се базира на една до голяма степен наивност, в част от ПП-ДБ, не наивност, а яснота за целите на тази сглобка от една много по-малка част от на ПП-ДБ, и едно неистово желание на ГЕРБ, ДПС и задкулисието да затвърдят своята недосегаемост и своята задкулисна власт за десетилетия напред, като симулират конституционна промяна “уж” в името на всички“.

 

„Всичко, което се прави в момента е симулация. Симулират смяна на главния прокурор, а то излезе подмяна. Симулираха закон за КП КОНПИ, а той излиза нова бухалка.  Най-вероятно готвят и такива промени в Конституцията, които ще влязат в поредния исторически компромис. Всичко това обаче е отговорност и на ПП и ДБ“, подчерта Методи Андреев.

„Тук бих искал да споделя и един коментар на Марк Рюте (нидерландски политик от Народната партия за свобода и демокрация и неин лидер бел.ред.), който каза, че за да бъде България  допусната до Шенген, трябва да избере нов ВСС и нов главен прокурор. В момента никой не говори за нов ВСС. Сегашният му състав започва процедура за избор на нов главен прокурор. Аз питам следното нещо, къде са ПП-ДБ сега, пропуснаха ли го този момент?“

 

„Тръгнаха да правят конституционна реформа, без да им е ясно точно какво ще е конституционната реформа. Всъщност най-важното нещо, за да се провери има ли налично мнозинство, което би подкрепило една истинска демократична промяна в българската Конституция е да се види има ли такова мнозинство в този парламент“.

„Единственият вариант да се провери това нещо беше, да се тръгне спешно към смяна на този ВСС, за да се види нагласата на отделните политически партии, т.е. искат ли да запазят скритата власт на задкулисието в съдебната система или не искат. Ако видят, че нещата при избор на нов ВСС вървят добре, тогава вече може да се говори за конституционна промяна“, обясни Андреев.

 

Разговаря Констанца Илиева

Б.Р.

Вярване ли на хора като Методи Андреев?

Ние НЕ!

Tagged

2 thoughts on “Методи Андреев: Радев е като ретранслатор на Кремъл. От най-високо място облъчва българите и всява смут

  1. ТОВА МЕКЕРЕ беше от СДС изпратено в парламента от Д€С€…..отговаряше за досиетата ! Той като председател на комисията не извади нито един агент на болшевишката Д€С€ ……..беше му платено …а ние вече 20 г след неговото присъствие в парламента ……вижте ни къде сме

  2. Ех,Методи…ех,Андреев…..Много плитко газиш,смятайки ни за олигофрени,които не разбират!!!След като НАРОДА ИЗБИРА ПРЕЗИДЕНТА,ТРЯБВА ДА МУ СЕ ИЗЗЕМЕ ТАЗИ ФУНКЦИЯ?За да си сложите някоя плевня за президент и да му дърпате ушите?ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ ви вади кирливите ризи,ТОЙ защитава обикновенния българин!И точно ТОЙ ви пречи да си развявате байряка!Ти,като беше в досиетата,колко ДС-та изкара на яве?КОЛКО?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *