АФП: Черен ден за американските бойни машини „Брадли“ в Запорожието! ВИДЕО

Свят

Украинска военна част загуби по-голямата част от произведените в САЩ бойни машини на пехотата „Брадли“ по време на офанзива в Запорожие, предаде Франс прес. Според техни данни, бойните машини са били ликвидирани край град Орехово.

 

Информационната агенция каза, че „от девет превозни средства, прикрепени към механизираната пехотна част на групата, шест са били унищожени, три повредени, а само една е невредима.“

В отговор на въпрос на агенцията за резултатите от офанзивата един от украинските войници призна, че не е постигнат сериозен напредък.

В петък руският президент Владимир Путин потвърди пред репортери началото на украинска контраофанзива.

Той отбеляза, че киевският режим е ангажирал стратегическите си резерви, но офанзивата не е била успешна. На свой ред украинският президент Владимир Зеленски на съвместна пресконференция с канадския премиер Джъстин Трюдо избегна да отговори на въпрос относно украинската контраофанзива.

На 10 юни руското министерство на отбраната съобщи, че украинските войски са загубили девет танка за 24 часа южно от Донецк и в района на Запорожие, включително четири танка Leopard, както и 11 бойни машини на пехотата, включително произведените в САЩ танкове Bradley.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *