Мика Зайкова: Доставките на газ ми миришат на далавера! И то отвисоко!

България отблизо
Ситуацията в страната направо е кошмарна. Доставките на газ ми миришат на далавера, било е подготвено и ни го сервират. Това коментира пред „Фокус“ икономистът Мика Зайкова.

„Просто не знам откъде да започна – дали от галопиращата инфлация, от ръста скокообразен на цените не само на горивата, и на продуктите, и на всичко. Дали да започна с това, че предстои масово фалиране на фирми, оттам безработица и дали по отношение на продоволствената криза – то е направо кошмарно“, заяви тя.

 

„Нашата икономика и бизнес не могат да издържат на такива цени. Ето затова трябва да се заемем с инфлацията, като първо махнем причините, които сами сме си създали, като тази с газа. Като искаш да прекъснеш енергийната зависимост с Русия имаш 4 месеца напред – ами вземи и си запази капацитети“, допълни Зайкова.

 

„За сметка на това една частна фирма си е запазила количества на време. Е, аз да ви питам коя частна фирма ще запази капацитет на терминала на Гърция и съответните количества, ако тя няма сигурност в договора? Коя? Според мен означава, че това нещо е подготвено един или два месеца по-напред и сега изведнъж ни го сервират. И почват да ни обясняват как били обявили конкурс на 7 фирми, само че една ни доставя.

Извинявайте, но това ми мирише на далавера. Може да не съм права – да ме прости Господ, може да е просто от незнание, от липса на управленска култура, ама е грешно“, добави икономистът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *