Мика Зайкова шашна с признание за Николай Василев и дали е корумпиран

България отблизо

Май не бях много добра орисница, след като бе толкова кратък животът на 45-ия и на 46-ия парламент. Това каза пред Нова телевизия Мика Зайкова от „Има такъв народ“. 

„Проблемът не е в звънецът. Проблемът е в това, че … Аз произнесох клетвата и на нея всички се заклеха в България и в интересите на народа. И после всички го забравиха. Ако става въпрос за деменция, аз би трябвало да съм този човек.

Още на предишните избори народът им каза съвсем ясно и аз това го казах: искам промяна и затова даде повече гласове на партиите на промяната. Второто бе, че на никой не дава болшинство. Работете заедно. И третото, което им каза с ниската избирателна активност, бе: омръзна ми от избори! Никой не чу какво каза народът.

Доста хора в този парламент имаха повече его от акъл. Не знаеха и как се прави политика. Тя се прави с диалог и с разумен компромис“, подчерта Зайкова.

„Този парламент свърши нещо много важно – в най-новата история на България правителствата носят бюджета, а депутатите го утвърждават, в този ние прекроихме бюджета“, каза още тя.

„Първото правителство, което предложи ИТН, не ми хареса. Не харесвам Ники Василев. Това, че знае седем езика, не означава, че не е корумпиран. От 2004 г. започнаха да действат предприсъединителните фондове. Колегите ми от „Подкрепа“ се интересувахме много. 190 млн. евро бяха отпуснати за електронно правителство. От това нещо не се видя и един проект“, заяви Зайкова.

Tagged

1 thought on “Мика Зайкова шашна с признание за Николай Василев и дали е корумпиран

  1. Поне един път Мика гласува ли различно от това, което им нареждаха по телефона чрез тошко?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *