Минеков към ГЕРБ: Засрамете се! 6 милиона народни пари са отишли само за офиса ви. Напуснете доброволно!

България отблизо
Министър Велислав Минеков изпълни обещанието си и точно в 11 часа бе в НДК, за да връчи на ГЕРБ писмо, с което ги призовава да напуснат централата си. Той не се качи с асансьора до последните етажи и каза, че ще изчака човек от деловодството, за да му даде писмото.

Той каза, че идва на добра воля. И със задоволство отбеляза, че около сградата няма протестиращи подръжници на ГЕРБ. „Явно електоратът им намалява“, подхвърли той.

 

Предлагам да се изместят от тези 2 етажа на ГЕРБ. Правни основания има. Нека да освободят етажа. Давам им кратък пост. Това каза още служебният министър на културата проф. Минеков.

 

Необходимо е цял министър да дойде да връчи писмото, а не да се изпраща по служебен път, защото този „абордаж“ на цели два етажа от административната сграда на НДК е много цинично нещо“, каза Минеков.

Той поясни, че писмото е молба.

Партия ГЕРБ е променила закона, така че да им е удобен и да не плащат наем. Има много удобни места, пълно е с празни офиси на ГЕРБ, каза Минеков.

 

Партията на Бойко Борисов трябва да премести централата си от НДК, тъй като сегашният ѝ договор за наем е довел до загуба от 6 млн. лева, а по Закона за политическите партии ГЕРБ могат да получат държавна собственост.

 

Според бившите управляващи обаче няма основание те да бъдат гонени от двореца.

 

В информацията от МК за двата етажа на НДК се посочва, че „досега се помещаваше централата на партията“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *