Руската армия унищожава нови танкови позиции на ВСУ

България отблизо

Подразделения на 3-ти армейски корпус от групата войски „Юг“ са разбили танкови позиции на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на Артьомовското направление с помощта на барутни боеприпаси. Това казаха от руското Министерство на отбраната, съобщават руски медии.

При провеждане на въздушно разузнаване разчетът на комплекс „Орлан-30“ на 3-ти армейски корпус от групата войски „Юг“ разкри огневи позиции на танкови подразделения на ВСУ.

„Координатите за огневото поразяване на маскираните танкове, открити в горския пояс, бяха незабавно прехвърлени в разчетите на ударните безпилотни летателни апарати на групата, както и в разчетите на ракетните войски. Лазерното насочване на комплекса „Орлан-30″ даде възможност за точно насочване на заградителните боеприпаси и поразяване на позициите на украинските бойци“, заявиха от министерството.

В случая бяха разгромени няколко танкови подразделения на ВСУ, укриващи се в горски комплекси, като се уточнява, че танковете повече няма да могат да изпълняват никакви бойни задачи.

„Орлан-30“ е предназначен за въздушно разузнаване, търсене, откриване и разпознаване на обекти във видимия или инфрачервения диапазон. С помощта на оборудване за насочване той осигурява целеуказване на високоточни оръжия за унищожаване на стационарни и движещи се обекти както през деня, така и на тъмно.

Източник Труд

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *