Мира Радева се разтревожи за президента

България отблизо
Асен Василев и Кирил Петков да не мислят само как да нашляпат Бойко Борисов, а и за посланието към своите избиратели. Това каза социологът доц. Мира Радева по Нова Нюз.

Радева смята, че са очевидни опитите на Радев да създаде свое собствено политическо продължение. „Той залага на алтернативи на Корнелия Нинова. Има разлом между нея и президента, лидерско противопоставяне и неприпознаване. Това не е добре както за избирателите, така и за президента. Той постоянно действа в посока увеличаване на правомощията си“, посочи тя.

 

По думите ѝ за ПП са гласували по-младите, които търсят алтернатива. „Става дума естествена поколенческа промяна – 40-годишните да сменят 60 и нагоре. Но не и на базата на незачитане, на неуважение.

Тошко Йорданов пък за пореден път се подразни на етикета „Троянски кон“, който лепят на партията му „Има такъв народ“. Ако Кирил и Асен искат да си играят на цитати от Троянската война, искам само да им напомня как завършва Троянската война. И как гърците всъщност сриват Троя със земята и тя изчезва от лицето на земята. И тук идва другият въпрос – коя го играе Хубавата Елена, кой е Парис и кой е излъганият от любовта на живота си Менелай“, заяви той пред Нова телевизия. 

Той обаче не се закани на президента, защото уважава институциите и правото на глас на хората.

Радев е единственият, избран мажоритарно, припомни Йорданов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *