Цветанов изплака: ГЕРБ не може да направи кампания без мен! Провалят се!

България отблизо

Искам да има честна, справедлива кампания, но това, което наблюдавам в момента, е че действително се залага на живот и смърт, всеки ще покаже най-лошото си лице.

Това заяви пред bTV бившият зам.-председател на ГЕРБ, бивш депутат, бивш силов министър и настоящ основател на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов.

Според него всички политически формации допускат доста грешки в планирането на кампаниите си.

След като остана само редови член на ГЕРБ и бе изгонен от всички постове в партията, Цветанов за първи път няма да е шеф на предизборния щаб на управляващите. Той посочи, че вижда проблем както в тона на кампанията, така и в организацията й.

Цветанов напомни, че при предишните местни избори още през юни номинациите на ГЕРБ са били ясни и всеки кандидат е можел мажоритарно да разширява периферията на партията по места. Сега обаче няма яснота, все още има боричкания в някои населени места. Има хаос, има непремерени и несъгласувани изказвания и нападки. Тонът е остър, а това не е добре за кандидатите.

Той призна и че никой не го е потърсил за съвет как да протече кампанията.

Правил съм толкова много избори, зная как стоят нещата, изжали се бившият Втори.

Според него „ще бъде проблем“, ако ГЕРБ отстъпи от завоюваните преди четири години позиции.

Цветанов обясни, че се чува с премиера Бойко Борисов, но двамата не говорели по партийни дела. А по какви тогава? Как се садят магнолии и как се поддържа частен асансьор ли? Или все пак съветва приятеля си, макар и в сянка. Защото ако има мръсна кампания, тя е в стил „Цецо“ и не е измислена от Борисов. Пък може и Борисов да е прихванал, двамата твърде дълго бяха рамо до рамо.

За новото си НПО той поясни, че ще се занимава с проблемите на сигурността, но и по линия на културата и образованието.

Когато говорим за хибридни атаки, за това, което причиняват фалшивите новини, за това, което имаме като присъствие на Русия в България, не са традиционните методи за влияние, а се ползват православието, културата, образованието, за да се подменят историческите факти и да може да се навлиза във влиянието по този начин, обясни Цветанов.

Браво бе! Чак православието се оказа шпионаж!

Относно финансирането на центъра Цветанов заяви, че кандидатстват по съответните проекти и ще се възползват от европейски фондове.

Само европейски ли?

Не премълчава ли едни други пари, които всички знаем откъде идват?

И наистина ли не е сив кардинал и на тези избори?

По начина, по който се водят, явно е!

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *