Мирослав Иванов от ПП: Президентът се изказваше в нарушения на Конституцията и пречеше на правителството. Той го свали!

България отблизо
”Ние сме си същите, изпитваме уважение към Румен Радев, но аз лично усещам промяна в неговото отношение към нас. Държавният глава следва да е балансьор и обединител. Ние сме имали своите грешки, но сме направили и много положителни неща. Радев се изказваше в нарушения на Конституцията, казваше какви ходове да се направят в страната и по отношение на външната политика, което според мен е нарушения на Конституцията”.

Това каза вторият председател на 47-ото Народно събрание Мирослав Иванов пред бТВ.

„Всички победи и всички загуби преживяхме много емоционално. Този финал беше леко разочарование за нас. Имахме желание да свършим много повече работа, така че със смесени чувства приключва този парламент. Натискът върху нас беше доста тежък. Нашият работен ден започва рано сутринта и завършва късно вечер, така че има и известно облекчение.“, посочи той.

„Когато започна това начинание с „Продължаваме промяната“ нямах нагласи, че ще бъда в листите, нито председател на парламента. Тежка е короната на председател на Народното събрание, но трудът, който аз и Никола Минчев положихме е показателен“, каза Иванов.

„Един от най-трудните моменти за мен беше, когато разбрах, че е искана оставката на Никола Минчев. Голяма част от народните представители се държат нагло, надменно, без капка уважение“, коментира той.

„Вярвахме, че ще има още депутати, които да подкрепят програмата на ПП. Дадохме всичко от себе си, за да сформираме кабинет. Този запис с ДБ не е причината, а поводът ИТН да се откаже от преговорите. Това е един политически анализ, който се прави във всяка парламентарна група. Те си намериха повод, за да кажат, че са диалогични, но ги плюят. Не мога да кажа дали е умишлено действие или е неизпълнение на администрацията на Народното събрание“, допълни той.

„Не вярвам, че политическата формация на Стефан Янев ще мине 4-процентовата бариера“, коментира той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *