Татяна Дончева отсече: Ако не оправим отношенията с Русия, ще стане още по-лошо!

България отблизо

„47-ото Народно събрание (НС) показа как може да работи един парламент от любители, които в огромната си част нямат необходимата подготовка и квалификация за тази сложна дейност“. тази оценка даде Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“, бивш депутат.

Според нея до това се е стигнало, защото „българският гражданин в желанието си да отрече всичко, което е виждал до момента и да го обвини за всичките си проблеми, търси нещо ново“.

 

„Разбирано наистина по съдържание така – като нещо ново. Това е както хората си търсят нови любовници, само и само да са нови, без значение на какви изисквания за външен вид и качества отговарят. В такива случаи разочарованията са неизбежни„, заяви тя пред БНР.

Дончева изказа хипотеза, че „Продължаваме промяната“ (ПП) ги чака това, което се случи с „Има такъв народ“ (ИТН) от появата им в политиката досега:

„За да наваксаш много бързо това, което не можеш, не знаеш и нямаш, трябва първо да си обхванат от убеждението, че си талантлив човек, но трябва много да наваксаш, а това става с цената на много труд и усилия. Не виждам в ПП разбиране, че трябва да наваксват много, напротив – там има убеждение, че светът започва от тях и всякакви хора от преди тях само им навяват безрадостни мисли и е по-добре да се отстранят, за да не им пречат“, допълни тя.

По думите на Татяна Дончева точно в изтеклия в медиите запис от заседанието на ПГ на „Демократична България“ (ДБ) не се вижда никакво основание ИТН да напусне преговорите за съставяне на ново правителство:

„Основания има в разправиите с МРРБ, защото решаването на въпросите за заплащането на пътищарите и за отделянето на необходимите пари за общините и за начина, по който това трябва да се разпределя, ми се струва, че в аргументите на ИТН има сериозно основание… Между редовете на записа може да се разбере, че ДБ нямат грам доверие в ИТН… Достойнство в политиката е да отчиташ всички негативни обстоятелства, които могат да се случат, а не да си непрекъснато изненадан“, заяви Дончева.

„Може да се настоява за кандидатура, за която първата партия в коалицията държи тя да бъде шеф на тази институция, но когато става дума за тежки спорове по едно управление, което трябва да продължи или – не, прекаленото вкопчване в персоналните назначения обикновено приключва преговорите“, коментира Дончева във връзка с настояването на ПП Бойко Рашков да оглави променената КПКОНПИ.

Според лидерката на „Движение 21“ кабинетът на Кирил Петков е оставил „няколко много остри въпроса, които само ще се изострят“ и трябва да намерят решение:

„Цените, горивата, отношенията с Русия, откъдето получаваме газ и бензин, цените на тока. Тези въпроси трябва да бъдат решавани доста експертно и без политическа намеса“.

Тя призовава президентът Румен Радев сериозно да помисли кои ще са министрите в тези ресори.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *