Мирчев ДБ: Протести клатят служебното правителство! Оставка! Демократите трябва да се обединим!

България отблизо
За първи път от третия ден от едно българско правителство вече има протест, и то с много силни аргументи. Заради тези хора, които бяха на протеста, ние сме длъжни, не само ДБ, но и „Продължаваме промяната“, както и всички други по-малки граждански и политически организации, да предложим единен политически субект, вместо да правим поредното роене и делене.

Това заяви пред Българската национална телевизия Ивайло Мирчев от “Демократична България”.

 

Мирчев заяви, че разговорите с „Продължаваме промяната“ предстоят.

 

“Хората трябва да знаят, че има една политическа сила – да, от много партии и не толкова проста коалиция, но тя освен че ще държи ГЕРБ и ДПС далеч от властта, че преведе България през тези кризи, а ни очаква рецесия, която февруари март ще усетим и в България”, допълни той.

 

Той заяви, че целта на ДБ е преди изборите да постигнат разбирателство и да се явят на изборите с ПП. Като политически субект да присъстват и граждански организации като „Правосъдие за всеки“, БОЕЦ, „Ние идваме“.

 

Според него ИТН са натиснали копчето, с което са развалили управляващата коалиция, но в голяма степен развитието на събитията е било предопределено.

„Можехме да постигнем много по-добро темпо в тази коалиция, можехме вместо понякога част от партиите да се държат като малки деца, да подходим много по-зряло към целия процес. Загубихме два месеца в това да спорим кой да стане шеф на БНБ, като на 400 км има война, има енергийна криза. Това не е сериозно и не това очакват хората. ДБ беше с претенциите да е разума в тази коалиция, да бъде слепящия елемент между партиите. Но нека да сме честни, още от началото тази коалиция тя не е естествена, тя е съставена от изключително различни партии. Ако изключим ДБ и ПП с всички останали имаме доста различия по много теми“, каза Иво Мирчев.

Tagged

1 thought on “Мирчев ДБ: Протести клатят служебното правителство! Оставка! Демократите трябва да се обединим!

  1. Продажниците от ДБ и ПП трябва да изчезнете от управлението на България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *