Митрофанова: Няма да има ответни мерки, заради нашите духовници, ние не сме варвари

България отблизо

„Мисля, че никой в Москва няма да предприеме огледални действия срещу Българската православна църква. Ние не сме варвари“ – това каза руският посланик у нас Елеонора Митрофанова пред телевизионния канал „Россия-24“, след като вчера отказа коментар пред български медии. 

Руското Министерство на външните работи обаче се очаква да привика на разговор българския посланик в Москва Атанас Кръстин.

„Ще бъдат предприети действия, разбира се. На първо място, посланикът ще бъде извикан, ще има разговор с него“, каза дипломатът, коментирайки въпроса за възможни ответни мерки от страна на Москва по дипломатическа линия след изгонването на представители на Руската православна църква от България.

Руската църква в София затвори врати, след като нейният предстоятел и двама други служители бяха експулсирани от страната ни.

„Става дума за архимандрит Васиян, предстоятел на Подворието на Руската православна църква в София, секретаря на Подворието протойерей Евгений и служител на църквата“, каза говорителят на външното министерство Мария Захарова.

„Старинният руски храм, който служи много години за място за молитви на руснаци и българи, сега ще бъде затворен“, се посочва в съобщение на Министерството на външните работи на Руската федерация, цитирано от NOVA.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *