Мишоци и плъхоци се сбиха в парламента! ГЕРБ пази сиренцето с последни сили!

България отблизо

Нова серия скандали гръмнаха в парламента. Това стана след спор, при който депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов обяви, че  депутатите от БСП  се държат като мишки.

От БСП настояха той да бъде наказан. Кирилов излезе на трибуната и сам поиска председателстващият Емил Христов (ГЕРБ) да му наложи санкция, като обяви, че искал да каже не „мишки”, а „мишлета”. Това предизвика нова буря от реакции от опозицията. Емил Христов подхрани скандала, след като обяви, че наказанието не е решение на проблема. Той предложи това да бъде обсъдено на Председателски съвет. Цветан Топчиев от БСП пък обвини, че Емил Христов води заседанието като мишка. След това Данаил Кирилов отново настоя да бъде наказан. Христов с нежелание му наложи „забележка”. След като Топчиев поиска също да бъде санкциониран, председателстващият наложи забележка и на него. Малко след това депутатите гласуваха на първо четене бюджета за държавното обществено осигуряване за 2019 г.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обаче поиска извънреден Председателски съвет. Тя обясни, че не е редно държавният бюджет, който е следваща точка в дневния ред, да бъде обсъждан, преди да се приемат промените в данъчните закони. Емил Христов даде 30 минути почивка и обяви извънреден Председателски съвет. Проблем за ГЕРБ е, че отсъства председателят на групата Цветан Цветанов, който е в чужбина.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *