Мишо Константинов: Вотът няма да мине. Дори да се стигне до избори, има 1 милион мъртви души!

България отблизо

Вотът на недоверие няма да мине, заяви Мишо Константинов, включен по телефона в предаването „Беновска пита“.

Анализаторът припомни, че последните 29 години е имало десетки вотове на недоверие и нито един вот не е минал. “Един единствен друг вот, който поиска Филип Димитров – вот на доверие, но това е друго. Там са друго мнозинство и си има процедура. Той го поиска, не издържа и той и правителството на Филип Димитров падна и ако забелязвате – тогава нямаше нови избори, защото същото НС 36-тото излъчи правителството на проф. Любен Беров, така че съвсем не е казано, че ако вотът е успешен за БСП и правителството на ГЕРБ падне, ще има нови избори. Няма такъв филм.

Нови избори ще има единствено, ако след парламентарната рулетка се окаже, че няма избрано правителство, тогава парламентът си отива, тъй като е негоден да изпълни основното си изискване, а именно да излъчи управление” обясни Константинов.

Беновска пък обясни за зрителите и слушателите, че парламентарната рулетка е първият ход след успешен вот на недоверие и управляващото мнозинство получава право да състави правителство и ако не може – втората по големина политическа сила, в случая БСП, трябва да го направи, но ако и тя не успее – третият мандат се връчва на политическа сила по преценка на президента.

Константинов довърши, че ако и третият мандат е неуспешен, парламентът се разпуска и се отива на предсрочни избори, а президентът назначава служебен кабинет, който в срок до 60 дни трябва да проведе изборите. “Вариант А – ако вотът мине, ГЕРБ и ОП трябва да съставят нов кабинет. Виждате ли го това като възможност – отново Борисов да бъде премиер или да не бъде премиер?” попита Беновска. Анализаторът каза, че не се занимава с политическо врачуване, защото е математик и работи с точни данни, а това на кого ще му издържат нервите, кой какво ще направи е “гадаене на боб”.

Проф. Константинов отговори, че мъртвите души са около 1 милион. “В България има 6 950 000 граждани, налични в страната. Малко се увеличиха, защото се върнаха някакви хора от малцинствата и се върнаха студенти, които сега успешно участват в протестите. Да са живи и здрави! Така че наличните хора са надминали малко над 7 000 000. В избирателите списъци има към 6 800 000 имена, а избирателите в България са не повече от 5,9 – 6 000 000.

Едни 900 000 имена са на фантоми, тоест – хора, които не присъстват в страната, но имената им висят в избирателния списък. Не ме питайте защо вече 30 години има фантоми. Те се появиха още по време на изборите за ВНС, тогава даже доста от тях гласуваха, но след това никой не направи опит да ги махне.

Това е проблем на политиците. Те трябва да вземат някой от успешните модели за премахване на фантоми” коментира Константинов. Анализаторът отвори темата за дистанционното гласуване – по интернет или по пощата, но и двата случая трябва да се направи конституционна поправка, защото в момента в конституцията пише, че вотът е таен, но при дистанционното гласуване тайна на вота няма и не може и да има, но “тайната на вота не е някаква свещена индийска крава” и може да бъде премахната, за да се направи дистанционно гласуване без да се нарушава конституцията.

Tagged

1 thought on “Мишо Константинов: Вотът няма да мине. Дори да се стигне до избори, има 1 милион мъртви души!

  1. Е,Мишока взе да се завръща,подсеща ни че има един милион мъртви души в избирателните списъци, че има много банкноти по 500 евро и 500 000 души готови да хапнат кИфтета и по 50 евро и други 500 000 на държавна хранилка…които също са твърд Илекторат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *