Мишо Константинов метна бомба колко души ще гласуват и как ще им пречи Бойко Рашков

България отблизо

Чака се рекордно ниска избирателна активност, обяви Михаил Константинов. Гласувалите на 4 април и на 11 юли в интервал от 3 месеца намаляха с 600 000 души, като това прави 18 % намаление. И всичко това „благодарение“ на машинния вот, който бе измислен от служебното правителство. 

Да, на 11 юли беше лято, но епидемиологичната обстановка беше добра за разлика от април месец, когато имаше много заболели и умрели, а през юли месец и умрелите, и заболелите бяха отделни бройки.

Освен това ние сме организирали избори през месец юли. Става въпрос за парламентарния вот през 2009 г. на 5 юли. Тогава ГЕРБ спечели убедително и Тройната коалиция си отиде. На същите избори гласуваха 4 милиона души, а сега на 11 юли гласуваха 2 700 000. Това е най-ниската активност в цялата история на демократична България.

Да кажем, че 100 000 души бяха спрени от гласуване. Това е един от големите успехи на Бойко Рашков, който спря финансирането на някои ромски махали. Няма какво да се лъжем, че ако на тях не им е платено, не излизат и не гласуват. Остават 500 000 души, които са уплашени единствено от машините, няма друга причина. 

Сега на една машина ще се гласуват два вида избори. Тоест баба Гинка от Гинци ще изврътка 5 екрана, ще натисне 4-5 електронни виртуални клавиша и не е ясно до колко няма да сбърка. При една обща проверка накрая вие не можете да си промените вота. Ако гласувате с хартия и я объркате, ви дават нова бюлетина. Хората се страхуват и от това.

Гласуването е стрес. Аз лично съм гласувал на 40 избори през последните 31 години и гледам като гласувам по-бързо да изляза от тъмната стаичка и да се махна от машината. В този смисъл съвсем естествено е хората под стрес да правят грешки. Представете си как един човек под стрес гласува не за това, което иска. Просто, защото е сбъркал и вместо единия клавиш е натиснал другия.

Гласът му се отчита, но това не е неговата воля. В Европа такова неща няма, с изключение на Брюксел, дори не е в цяла Белгия. В момента така гласуват в град Брюксел и държавата България.

Основният проблем е липсата на доверие. Но мога ви кажа за още една клопка – машината се изключва, идва техник и я оправя. Но хората, които са дошли и са се наредили, какво става с тях? Те няма да идват да гласуват 100 пъти, тези хора си отиват и повече не се връщат. Техният глас е загубен.

На 14 ноември гласувалите за парламент и президент ще бъдат практически същите. Списъците са еднакви. За съжаление очаквам избирателната активност да падне до около 3 милиона души.

Наблюдават се две тенденции. Едната е големият интерес към тези избори заради политическия сблъсък, който протича, но от друга страна е опасението от машините. Това са две противоположни тенденции и е много вероятно те да доведат до ниска изборна активност

Tagged

1 thought on “Мишо Константинов метна бомба колко души ще гласуват и как ще им пречи Бойко Рашков

  1. ТОЗИ „професор“ КОЛКО МУ ПЛАЩАШЕ И МУ ПЛАЩА ББ???ЗАЩО НЕ Е СМЕНЕН ОТ ПОСТА И ДЛЪЖНОСТТА,КОЯТО ЗАЕМА??ДО СЕГА МОЛЯ ДА ПРОВЕРИТЕ КАКВО Е ПРЕДСКАЗВАЛ И КОЛКО ПРОЦЕНТА,СА СЕ СБЪДВАЛИ??ТЕЗИ „МУЦУНИ“ СТАРИ НЯМА ЛИ ДА ГИ СМЕНЯТ С МЛАДИ ЕНЕРГИЧНИ СПЕЦИАЛИСТИ,КОИТО НЕ ДА ПРДСКАЗВАТ,А ДА РАБОТЯТ В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *