Мишо Константинов: Президентът срива вярата на българите в изборите! Лепна и голямо петно на България в ЕС!

България отблизо

Ще гласуваме с 9 500 машини на следващите избори. Машинното гласуване не е характерно за Европа. Но решението е взето. Трябва да направим всичко възможно процесът да бъде успешен.

Това заяви проф. Михаил Константинов по повод машинното гласуване в телевизионно интервю.  По най-занижени оценки 200 000 човека в България не са докосвали компютър. Тези хора за първи път трябва да се сблъскат с електронно устройство и има възможност да не могат да упражнят правото си на глас.“, предупреди той.

Той коментира и изказванията на президента по отношение на изборите. Така се срива и малкото доверие, което има за изборния процес.

„Това, което мога да кажа е, че тези изказвания са крайни нежелателни. Трябва ли да напомня, че избирането на този човек беше на хартия, нека внимаваме какво говорим. Не само той, защото думите в съвременния свят имат магическа сила“, заяви проф. Константинов. От 2160 избрани досега депутатите има само един касиран, заяви председателят на „Информационно обслужване“.

По думите му при местни избори преференциите нарушават действителността на вота. „Не знам защо това се случи, но е факт“, коментира той.  Що се отнася до резолюцията на ЕП за България, експертът смята, че това една рана за България, която ще влезе в Европейския съюз. „Не искам да употребявам думата национално предателство, но е нещо много близко до него“, смята той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *