Москва стресна Борисов: Спрете глуповатите представления!

Свят

Ситуацията с руските дипломати в България е представление, насочено към създаване на отзвук, коментира източник в Москва, цитиран от ТАСС.

Всички подобни въпроси обикновено не се решават пред микрофон. София изглежда глуповато.“

В същото време, прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков отказа да коментира информацията, че прокуратурата в България е завършила разследване на двама руски дипломати, обвинени в шпионаж.

Представителят на Кремъл пренасочи този въпрос към руското министерство на външните работи.

„Не“, каза Песков в отговор на искане за коментар на ситуацията. „Нямам информация. Говорим за дипломати. Препоръчвам да се свържете с Министерството на външните работи.“

По- рано, руският посланик в София Анатолий Макаров заяви за ТАСС, че официално руският дипломатически департамент, още не е получил информация за обвиненията.

По информация на „Интерфакс“ от руски дипломатически източник, Русия, в контакт с българските власти, се опитва да изясни ситуацията с двамата дипломати, заподозрени в шпионаж в София.

Агенцията отбелязва, че е рано да се каже дали Москва ще отговори реципрочно, ако тези дипломати бъдат изгонени от България.

Е, двамата дипломати вече са изгонени от България. Днес, Нова телевизия съобщи, че им е даден 48 часа срок да напуснат страната, защото извършвали шпионска дейност. Това е втори опит на Борисов и Захариева да се подмажат  на Вашингтон като гонят руски дипломати без никаква причина.

Някой мисли ли, че Русия ще се занимава с шпионска дейност точно в България?! Та ние нямаме никаква тайна информация. А по официални сведения от МВнР, руските дипломати шпионирали за изборите, и за енергетиката. Ами то изборите са ясни на всички. Какво да шпионират за тях. Системата е ясна, резултатите са ясни, знае се и че изборите са манипулирани. Какво повече са искали да научат руснаците, което да не е известно на всички?

А за енергетиката ни, тя е в такова отчайващо състояние, че ако Борисов продължава да гони руски дипломати, ще останем без транзит на руски природен газ, и без АЕЦ „Белене“. Тогава ще купуваме ток от Турция, а газ от САЩ.

Това ли иска Борисов?! Ако е така, освен за водната криза и корупцията по върховете на властта, скоро ще отговаря и за нанесени огромни щети на България от загубата на сътрудничеството с Русия в енергийната сфера.

Защото ще останем без ток и без газ. И ще ги вземаме от чужди държави. А това струва много скъпо. А скъпите цени ще ги плащат обикновените хора в България. И тогава, дори тези, които не обичат Русия, ще намразят Борисов и САЩ. Това ще постигнат вожда и неговите западни ментори, с глупавите си представления с изгонването на руски дипломати.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

1 thought on “Москва стресна Борисов: Спрете глуповатите представления!

  1. Дано руснаците да са разбрали нещо а енергийната стратегия. Управляващите я нямат никаква, поне руснаците да ги светнат… 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *