Москва с тежка реакция за решението на България да предостави военна помощ на Украйна

България отблизо Свят
Русия смята решението на България да предостави военна помощ на Украйна за поредната неприятелска атака, която ще доведе до по-нататъшно влошаване на двустранните отношения. Това заяви на брифинг говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

„Смятаме решението на българското Народно събрание за предоставяне на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна за поредното неприятелско действие срещу нашата страна, което ще доведе до по-нататъшно влошаване на и без това плачевното състояние на двустранните отношения“, подчерта тя.

 

Според Захарова сега България носи пълната отговорност за удължаването и ескалацията на конфликта в Украйна, за хилядите цивилни жертви, за разрушаването на гражданската инфраструктура и за подкопаването на сигурността в Европа.

 

„Убедени сме, че българските законодатели са наясно с фактите за незаконния трафик на оръжия, включително и от чужбина, на териториите под украински контрол и не могат да не осъзнават заплахата те да попаднат в ръцете на терористични групи и престъпни банди в многобройни горещи точки по света“, обяви Захарова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *